Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Η οικονομική μας πολιτική με την ανάπτυξη του 4%, θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Αλλά εμείς δεν θα δίνουμε αυτά τα λεφτά ανάλογα με τον εκλογικό κύκλο. Αυτά θα πρέπει να είναι προγραμματισμένα μέτρα, να χορηγούνται σε τακτό χρονικό σημείο και να μην εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Αυτό προϋποθέτει μια οικονομική πολιτική που θα μεγαλώσει την πίτα. Αυτή τη στιγμή, από 1/1/2020 ισχύει η μείωση του αφορολόγητου. Αυτό σημαίνει ότι ο συνταξιούχος που παίρνει 750 ευρώ, θα χάσει πόρους. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την τροπολογία για μείωση του αφορολόγητου μαζί μας; Άρα εγγυώμαι τις 12 συντάξεις», δήλωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης.

«Από το 2020 θα μπορούμε να εγγυηθούμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό. Πολλοί συνταξιούχοι ενδιαφέρονται εξίσου με τη σύνταξή τους για το εάν θα βρουν καλές δουλειές τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι. Μας ενδιαφέρει το παιδί του να βρει καλή δουλειά, ώστε να μη χρειάζεται να ζει από τη σύνταξη», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με δεικτικό τρόπο την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χθες στη Λαμία, στον Άρη Βελουχιώτη: «Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νεά επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελίτ ή οι πολλοί; Έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μου μιλάει για τον εμφύλιο. Προβληματίζονται οι πολίτες για το 2021. Μου έκανε εντύπωση η αναφορά Τσίπρα στον Βελουχιώτη. Θυμάμαι οτι πριν από 30 χρονια Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω της την πιο τραυματική περίοδο και είπαν να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε πράξη την εθνική συμφιλίωση».

Απαντώντας για τα όσα είπε περί του «παιδιού από το Περιστέρι που θέλει να γίνει ψυκτικός», ανέφερε πως πρόκειται για «μαύρη προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν μιλάω για την ανάγκη για πρότυπα δημόσια σχολεία, σε όλη την Ελλάδα είναι πολιτική για τις ελίτ; Όταν μιλάω για σοβαρή τεχνική εκπαίδευση, είναι καλό ή κακό; Δεν ξέρουμε ότι τα πανεπιστήμιά μας παράγουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα; Είναι κακό να βλέπουμε την κατάσταση στην αγορά εργασίας, είναι καλό ή κακό να προτείνουμε λύσεις; (…) Είναι μια προσπάθεια για μαύρη προπαγάνδα που ξεκίνησε από τη διαστρέβλωση των όσων είπα για την επταήμερη εργασία. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δοθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση της ΝΔ για την Υγεία, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα και αναφερόμενος ξανά στο πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, ο κ. Μητσοτάκης , προκάλεσε τον πρωθυπουργό «να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε». «Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιπρόσθετα, επανέλαβε ότι είναι θετικός σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, αλλά κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές: «Βλέπω τον αντίπαλό μου να αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι των ομιλιών του σε προσωπικές του επιθέσεις. όταν η βουλή κλείσει και πάμε σε εθνικές εκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλει. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι εγώ σας μιλώ για το μέλλον; Και αντίστοιχα ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού χρόνου από την κυβέρνηση αναλώνεται σε πρσωπικές επιθέσεις; Εμένα μου βγάζει ανασφάλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση της κ. Ζαχαρέα για το ποιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις [άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών], ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Μια καθαρή νίκη. Δεν θα βάλω πήχη. Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει ένας νικητής, η ΝΔ. Και ένας ηττημένος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά, τόσο επιτακτικότερες οι πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεσα εκλογές μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές του 2014. Εγώ ζητώ οι ευρωεκλογές είναι ψήφος για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ζητώ από τους πολίτες να σκεφτούν προσεκτικά τις επιλογές τους. Το μόνο κόμμα που μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία . Δεν είμαι αλαζόνας, σέβομαι την εκλογική διαδικασία. Έχω γυρίσει την Ελλάδα και δεν χρειάζομαι καμία μέτρηση για να μου δείξει αυτό που αισθάνονται οι πολίτες. Ότι θέλουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει οι πολίτες να απορρίψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να επιβραβεύσουν εμάς».

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε στις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, λέγοντας πως «δεν υπάρχει υπεραπόδοση, αλλά υπερφορολόγηση». Και δεσμεύτηκε πως η χώρα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών:

«Στη βασική πρόβλεψη, στο ρυθμό ανάπτυξης η κυβέρνηση απέτυχε. Πάρτε παράδειγμα από άλλες χώρες. Εμείς ουραγοί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει υπεραπόδοση αλλά υπερφορολόγηση. Για μένα δέσμευση εντός 18 μηνών η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα. Να δανείζεται όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος».

Για τα ζητήματα ασφαλείας, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε: «Θα αφεθεί η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, θα ενισχυθεί. Μιλάω με τους αστυνομικούς. Είναι δυνατόν να έχουν λήξει τα γιλέκα των αστυνομικών; Είναι να τους αφήνουμε με περιπολικά σαράβαλα. Εντός ενός έτους η ΕΛ.ΑΣ θα αποκτήσει καινούργια περιπολικά. Θα ξαναφτιάξουμε ομάδα Δ και θα κάνουμε 1000 προσλήψεις για την Ομάδα ΔΙΑΣ. Ως προς κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, έχουν ως είδωλό τους τρομοκράτες. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη αυστηρότητα. Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες, τραμπούκους να κρατάνε μια πόλη όμηρο».