Μετά την περιοδεία του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Αγία Γαλήνη. Στη συνέχεια μετέβη στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser.

Ο πρύτανης του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έργο του Ινστιτούτου το οποίο αφορά έρευνα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας, το γνωστό πρόγραμμα hiper το οποίο σχετίζεται με την πυρηνική σύντηξη ταχείας ανάφλεξης με τη χρήση laser. Το hiper περιλαμβάνεται στον κατάλογο 35 συνολικά έργων που είναι γνωστός ως οδικός χάρτης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών υποδομών έρευνας.

«Δεν είναι μόνο η Κρήτη του τουρισμού, του πολιτισμού, η Κρήτη των φυσικών ομορφιών, αλλά πρέπει να είναι και της γνώσης, η Κρήτη της καινοτομίας και οι συνθήκες που επικρατούν στο Ινστιτούτο δίνουν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθούν. Οι υφιστάμενες υποδομές είναι προς το καλό του τόπου. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημαντική δουλειά που κάνετε εδώ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Μυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη ενώ αμέσως μετά θα κάνει βόλτα στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τις επισκέψεις του το Σάββατο με μία στάση στην Ασή Γωνιά στο Νομό Χανίων.

Να σημειωθεί ότι η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, οπού θα μιλήσει στις 7:30 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.