Την αντίδραση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι εξελίξεις με την αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου για τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με δηλώσεις του από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι θα σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ξεκαθάρισε πως το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται «από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν».

Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Τρίτη, προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Παράλληλα, η εισαγγελέας που θα προτείνει για την τύχη της αναίρεσης προς τους αρεοπαγίτες του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει εξαγγείλει την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την επαναλειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει κατά των «εχθρών της Δημοκρατίας», όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη. 

 Στο θέμα των εξελίξεων, στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας πως «Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους» και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του αρχηγού της ότι «θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».