Παρών στις επάλξεις δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας που παρίσταται σε πλήθος πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων , ενίοτε δε παρεμβαίνει στα δρώμενα όπως τώρα με αφορμή τα 42 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε μία μέρα νωρίτερα από τα … γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας προτάσσει την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης προφανώς επειδή καταλαβαίνει κι αυτός ότι στην παρούσα φάση οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν έχουν καμία τύχη.

Σημειώνει ενδεικτικά: «Σήμερα ο Ελληνικός λαός χρειάζεται και αναζητά ένα νέο ξεκίνημα που θα ξεπεράσει τα ερείπια της οικονομικής καταστροφής. Η κοινωνία πάντα διαθέτει ανορθωτικές δυνάμεις που αφυπνιζόμενες και δραστηριοποιούμενες αποκαθιστούν την ομαλότητα και ανασυγκροτούν τη χώρα. Η κινητοποίηση των ανορθωτικών δυνάμεων που βρίσκονται εντός ή εκτός πολιτικής, εντός ή εκτός των κομμάτων είναι το ζητούμενο του καιρού μας.
Το παράδειγμα του 1974 αποδεικνύει ότι μπορεί και να γίνει και να πετύχει. Η Εθνική Συνεννόηση και ενότητα είναι πάντα το θεμέλιο της ανόρθωσης. Επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας».