Στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και συγκεκριμένα στο Κέντρο Belfer θα βρεθεί στις 13 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συζητήσει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού πανεπιστημίου, για την οπτικη της Νέας Δημοκρατίας για μία σταθερή και ευήμερη Ελλάδα, αλλά και τις πολιτικές που απαιτούνται για να ξεφύγει η χώρα από την κατάσταση της οικονομικής κρίσης. Ο τίτλος της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι "Ελλάδα: Μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ως προσκεκλημένος του Χάρβαρντ, με τον ιθύνοντα νου της πρόσκλησης να είναι ένα πρόσωπο γνώριμο στους Έλληνες. Πρόκειται για τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς. Ο Αμερικανός διπλωμάτης μετά τη θητεία του στην Αθήνα, την περίοδο 2001 - 2005 υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ενώ το 2005 ανέλαβε υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ παραμένοντας μέχρι και το 2008.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι γνώριμο μέρος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού πραγματοποίησε εκεί σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες και απέκτησε και MBA.