Στην αντεπίθεση πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, απαντώντας στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για τις διαγωνιστές εξετάσεις και προκαλώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε δημόσιο debate.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τους πολίτες τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα τον κ. Πολάκη, το ήθος και το ύφος του οποίου όπως τόνισε χαρακτηριστικά προσβάλλουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Κατά τον κ. Σαλμά η επίθεση που δέχεται εντάσσεται στην προσπάθεια συκοφάντησης από την κυβέρνηση των πολιτικών της αντιπάλων, εξαιτίας του ότι γεγονότος ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει να επιδείξει ανυπαρξία έργου στον τομέα της υγείας.

Απαντώντας σημείο προς σημείο στις κατηγορίες του κ. Πολάκη ο κ. Σαλμάς υποστήριξε με έγγραφα που παρουσίασε, ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας διαγνωστικού κέντρου το οποίο στεγαζόταν στον ίδιο χώρο με το ιατρείο του ήταν απολύτως νόμιμη. Χορηγήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών , ενώ για τη νομιμότητα της αδείας υπάρχει και έγγραφο του τότε Υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουπλή.

Ο Μ. Σαλμάς τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα επιπλέον ευρώ από την εκτέλεση της συγκεκριμένης εξέτασης , αφού είναι σε όλους γνωστό ότι ο προϋπολογισμός του είναι κλειστός, δηλ. το ποσό που δίνεται κάθε έτος για διαγνωστικές εξετάσεις είναι εκ των προτέρων καθορισμένο . Κάθε υπέρβαση στο ποσό αυτό δεν επιβαρύνει το Δημόσιο και τον έλληνα ασφαλισμένο και φορολογούμενο, αφού δεν πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Κι αυτή είναι μια πρόβλεψη που ψηφίσθηκε το 2013, επί Κυβέρνησης Σαμαρά , με εισήγηση του Μ. Σαλμά που ήταν τότε αν. υπουργός Υγείας.

Ο Μ. Σαλμάς επισήμανε πως η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί 21 μήνες δεν ασχολήθηκαν με την τιμή της εξέτασης. Το Δεκέμβριο του 2015 , με ΦΕΚ που υπογράφεται από τον κ. Ξανθό, προχώρησε στην ανακοστολόγηση άνω των 400 εξετάσεων. Σε αυτές τις εξετάσεις που μειώθηκε η τιμή τους, δεν περιλαμβάνεται η διαγνωστική αρθροσκόπηση, την τιμή της οποίας χαρακτήρισε ως σκάνδαλο ο κ. Πολάκης. Κι αναρωτήθηκε αφού την θεωρούσαν ακριβή την τιμή, γιατί δεν την μείωσαν το 2015; Είναι και ο κ. Ξανθός διαπλεκόμενος;

Αποκάλυψε πως ενώ υπάρχει εισήγηση από τον Ιούνιο του 2016 για μείωση της τιμής της εξέτασης από το ΚΕΣΥ, ο κ. Πολάκης εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπογράφει μια απλή υπουργική απόφαση , για να εφαρμοστεί αυτή η νέα τιμή. Αντί να κάνει το αυτονόητο ως Υπουργός , περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους του , αποδεικνύοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, αλλά η λάσπη και η συκοφαντία.

Τέλος προκάλεσε τον κ. Πολάκη να προσέλθει στην ΕΡΤ σε δημόσιο debate για το θέμα αυτό , αν φυσικά τολμά, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να καταρρεύσουν μια και καλή οι συκοφαντίες του σημερινού Υπουργού. Μάλιστα δήλωσε αποφασισμένος να οδηγήσει τον κ. Πολάκη στη Δικαιοσύνη, αν αυτός δεν κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, αφού ήδη έχει υποβάλλει σε βάρος του μήνυση.