Άγνωστο το πότε θα γίνει η άρση των capital controls στις τράπεζες σημείωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και υπογράμμισε αναφερόμενος στα δημόσια ταμεία, ο κ. Μάρδας είπε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο αν ο ίδιος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, απαντώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, ανέφερε ότι ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής.