Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κληρονομιάς που άφησε η Αρίθα Φράνκλιν, «βασίλισσα» της soul, που έφυγε από τη ζωή το 2018 σε ηλικία 76 ετών.
Αρχικά τα μέλη της οικογένειάς της είχαν ανακοινώσει ότι δεν βρέθηκε διαθήκη, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι οι... διαθήκες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρεις. Δύο από το 2010, που βρέθηκαν σε ντουλάπι. Το ντουλάπι ήταν κλειδωμένο και τα κείμενα εντοπίστηκαν όταν κάποιος κατάφερε επιτέλους να το ανοίξει.
Βρέθηκε όμως και μία με ημερομηνία Μαρτίου 2014. Ήταν χωμένη κάτω από μαξιλάρια στο σαλόνι του σπιτιού της Αρίθα. Σε αυτή τη διαθήκη, αποκλειστικοί κληρονόμοι είναι τα μέλη της οικογένειάς της. Πρόκειται για κείμενο τεσσάρων σελίδων, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί καν να διαβαστεί, ενώ δεν λείπουν μουτζούρες και φράσεις στο περιθώριο.
Ο επί 40 έτη δικηγόρος της τραγουδίστριας κατέθεσε και τις τρεις διαθήκες στις αρμόδιες αρχές, αλλά εξέφρασε σκεπτικισμό κατά πόσον είναι νόμιμες βάσει της νομοθεσίας που ισχύει στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Επιπλέον, φαίνεται ότι τα παιδιά της δεν συμφωνούν για τα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να εκποιηθούν.
Τα νεότερα σε αυτή την υπόθεση: Στις 12 Ιουνίου, όταν το δικαστήριο θα εξετάσει τις διαθήκες.