Σε απίστευτες δοκιμασίες υποβάλλεται φέτος στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις ο Πέτρος Λαγούτης, καθώς πρωταγωνιστεί στη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν, που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις. Ο γνωστός ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια βλέπει την καριέρα του να απογειώνεται χάρη στη συμμετοχή του σε επιτυχημένες θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές, στο έργο υποδύεται έναν από τους τέσσερις υποψηφίους για μια υψηλόβαθμη θέση σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. «Ο συγγραφέας μιλάει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις με ένα πανέξυπνο τρόπο, καθώς χρησιμοποιεί το δράμα και το χιούμορ μαζί και πάρα πολλές ανατροπές και εκπλήξεις» αναφέρει στο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Το έργο που έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία και έχει παιχτεί σε πάνω από 60 χώρες, παρουσιάζει τέσσερις νέους ανθρώπους που, προκειμένου να βρουν μια καλή δουλειά, φτάνουν στα άκρα.
Ποια όμως είναι τα όρια της αξιοπρέπειας, που δεν πρέπει να καταπατά κάποιος για μια θέση εργασίας; «Ο καθένας καθορίζει τα δικά του όρια αξιοπρέπειας με γνώμονα την ψυχική του υγεία. Ο σκοπός είναι να μην αλλοιώνεται η προσωπικότητα του. Ζούμε σε μια εποχή που όλοι αναπροσαρμόζουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Και αυτό δεν ξέρει κανείς που μπορεί να οδηγήσει. Όταν είχαμε πρωτοανεβάσει αυτό το έργο, το 2007, μερικά από όσα συμβαίνουν στο έργο, μας φαίνονταν ίσως λίγο προχωρημένα. Σήμερα μπορεί να μας φαίνονται και πολύ δεδομένα. Αυτό για μένα είναι το χειρότερο από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Ότι αποδεχόμαστε πράγματα που μας επιβάλλουν, ως φυσιολογικά. Ζούμε σε μια εποχή που το χρήμα κάνει κουμάντο, αυτό κυβερνά» λέει ο Πέτρος Λαγούτης.

Ωστόσο και ο ίδιος έχει περάσει παλαιότερα αρκετές δυσκολίες όχι μόνο στο θέμα της δουλειάς του, όσο και στην προσωπική του ζωή. Προτιμάει όμως να μην αναφέρεται στα προβλήματα του παρελθόντος, καθώς όπως τονίζει αυτά έχουν πια περάσει. «Για εμάς τους ηθοποιούς μόνο το γεγονός πως δύο φορές το χρόνο ψάχνουμε για δουλειά, είναι από μόνο του δύσκολο. Όμως δεν κοιτάω τις δυσκολίες. Κοιτάω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Και πιστεύω πως αυτό ανταμείβεται. Γιατί αν κάποιος είναι καλός, η μια δουλειά φέρνει την άλλη» αναφέρει. Όσο για τον εθισμό του στο τζόγο που, όπως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα, τον βασάνιζε για πολλά χρόνια, δεν θέλει καθόλου να μιλάει. «Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για αυτά, γιατί όσο μιλάει κάποιος για κάτι, δεν φεύγει, βρίσκεται συνέχεια μπροστά του. Δουλεύω από 25 ετών και η δουλειά μου είναι μια ψυχοθεραπεία. Η δημοσιότητα είναι μια λάμψη που δεν έχει διάρκεια από μόνη της. Αν δεν νιώθεις γεμάτος με αυτή τη δουλειά, η δημοσιότητα, δεν σου προσφέρει τίποτα. Δεν είναι στοιχείο ευτυχίας. Ευτυχία για μένα είναι η εσωτερική ισορροπία, η γαλήνη και η αίσθηση πληρότητας».

Τη σκηνοθετική επιμέλεια στη "Μέθοδο Γκρόνχολμ" έχει κάνει ο Γιάννης Μόσχος, με βάση τη σκηνοθεσία που είχε κάνει πριν 12 χρόνια ο Διαγόρας Χρονόπουλος στο Θέατρο Τέχνης, ενώ στο έργο παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής.
ΗΜεθοδος_Γκρονχολμ1_ΘωμαςΑρσενης_copy