Ακόμα μια ευφάνταστη, παιδική ιστορία παρουσιάζει η συγγραφέας Δήμητρα Φώτου, με θέμα αυτή τη φορά την αξία των βιβλίων και την επιρροή που έχουν αυτά στις παιδικές ψυχούλες.

Το νέο της βιβλίο που έχει τίτλο «Που πήγαν τα βιβλία» και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο μια υπόθεση κλοπής των βιβλίων ενός αξιαγάπητου σκύλου.

«Τα βιβλία του Ψιτ χάθηκαν!» Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη γειτονιά. Μέσα σε ένα βράδυ, τα βιβλία εξαφανίστηκαν, χάθηκαν, έγιναν καπνός! Στ’ αλήθεια, πού πήγαν τα βιβλία; Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Πλήθωνας, ο αξιότερος των ερευνητών, το μεγαλύτερο λαγωνικό όλων των εποχών. Θα μπορέσει άραγε να λύσει το μυστήριο και να βοηθήσει τον φίλο του να βρει τον πολύτιμο θησαυρό του;

Η Δήμητρα Φώτου μέσα από ένα παραμύθι με ντετεκτιβικό και άκρως βιβλιοφιλικό ύφος θίγει με απλά λόγια την αξία που έχει για τα παιδιά η ανάγνωση βιβλίων.
Από την άλλη, με μια εξαιρετική εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή οι ήρωες του βιβλίου καταφέρνουν να μαγέψουν τους μικρούς αναγνώστες ζωντανεύοντας τη φαντασία τους.

Δήμητρα Φώτου
Η Δήμητρα Φώτου γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Αθλητικές Επιστήμες στην Κομοτηνή και διδάσκει Φυσική Αγωγή. Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο δρόμο της παιδικής λογοτεχνίας. Το πρώτο της βιβλίο έχει τίτλο «Το σκυλάκι της Φαίδρας προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» και στη συνέχεια ακολούθησαν: «Η αλεπού γυμνάζεται» (2008), «Τα βατραχάκια του Άθω» (2010), «Εκείνη την μέρα τα παιδιά… μίλησαν με τον Κολοκοτρώνη» (2013), «Το γαμήλιο πάρτι και το δράμα μιας βιταμίνης» (2014).
pou-pigan-ta-vivlia-325x441

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 6+ ετών.
pou-pigan-ta-vivlia-325x441