Κύριε Χαρδαλιά, εσείς που είστε τόσο καλός και ευγενικός άνθρωπος, μπορώ να πάω, σας παρακαλώ να πάρω δύο γιαουρτάκια;", λέει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως η... γνωστή γιαγιά.

Οι  «Άγαμοι Θύται» επέστρεψαν. Διαδικτυακά αυτή τη φορά, έπειτα από ιδέα και πρωτοβουλία του εγκέφαλου του συγκροτήματος, Ιεροκλή Μιχαηλίδη να δημιουργήσει ειδικό κανάλι στο YouTube. 
Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζει ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, και μέχρι τώρα έχει ανεβάσει δυο, με τον αγαπημένο ρόλο της γνωστής γιαγιάς που κέρδισε αμέσως το κοινό. «Ο τίτλος του καναλιού στο Youtube είναι «Άγαμοι Θύται-Agamoi Thitai» 30 χρόνια, γιατί πάντα με ρωτάνε για αυτό», εξήγησε σε συνομιλία του με το parapolitika.gr.
 
«Έκτος από εμένα όλοι οι συνεργάτες ήταν περιστασιακοί. Μόνο ο Δημήτρης Σταρόβας από τα 20 χρόνια τα 19 παίζει στην μπάντα. Αυτό που ήταν προγραμματισμένο πριν την πανδημία ήταν να γίνει μια επετειακή παράσταση  για τα 30 χρόνια της μπάντας και θα έρθουν όλοι οι συνεργάτες που μαζί με τους μουσικούς είναι πάνω από 70 άτομα. Μέχρι και η Δήμητρα Ματσούκα. 

Η δεύτερη σκέψη μου είναι η γιαγιά που είναι ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας και υπάρχει από την πρώτη μέρα της ύπαρξης της μπάντας να σχολιάζει την επικαιρότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά εβδομάδα με τρίλεπτα βίντεο». 

 
«Χρόνια έλεγα να τα φτιάξω, αλλά τώρα με την καραντίνα βρήκα τον απαραίτητο χρόνο, γιατί έχουν πάρα πολύ φασαρία για να γίνουν», είπε λέγοντας πως η συγκεκριμένη δουλειά παίρνει πάρα πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί. Ασχολούμαι εδώ και 20 ημέρες, όλη ήμερα για να κάνω δυο βιντεάκια που έχω ανεβάσει, κι έχω κι ένα τρίτο έτοιμο Η επεξεργασία δεν έχει τόση δουλειά όσο τα κείμενα. Μέχρι να γίνει ένα απόσταγμα κειμένων, κι αυτό είναι το δύσκολο. Είναι μια κατάσταση που θέλει προπάντων έμπνευση, και τρέμω κάθε φορά».   

 
Η γιαγιά έστειλε sms στον Ν. Χαρδαλια; «Του το έστειλε προσωπικώς. Να πάρω δυο γιαούρτια;», είπε γελώντας ενώ αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας ενάντια στον κοροναϊό, μίλησε για επιτυχία τόσο για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όσο και για τον Λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.



ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ & Η... ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Έχει σημειώσει μερικά, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρος. «Θέλει παιδεμό, δεν μπορείς να γράφεις εύκολα, γιατί θέλω να βγάζω ένα είδος αποστάγματος, αυτό είναι το ζόρι . Αυτή η πυκνότητα, που διηγούμαι γρήγορα ανεκδοτολογικά πρέπει να έχει μια κορύφωση στο τέλος, και αυτό είναι το πιο δύσκολο. 

Μέσα στο Πάσχα θέλω να κάνω ένα βίντεο με σύνδεση με όλα τα μελή των «Άγαμων» που είναι μουσικοί κυρίως, για να πούνε ένα τραγούδι ενόψει του Πάσχα. Δεν θα είναι τόσο αστεία γιατί το βασικό μέρος θα είναι το τραγούδι. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Φανταστείτε ότι για δυο βίντεο έγραψα 50 κείμενα, για να κρατήσω τα δύο», αποκάλυψε.

«Θέλω να κάνω σειρά την γιαγιά και μετά την καραντίνα, είναι ένα πράγμα που το είχα προγραμματισμένο καιρό: η γιαγιά να έχει ένα κανάλι των «Άγαμων Θυτών» στο οποίο θα ανεβάζουμε και όλα τα βίντεο, με την ιστορία του συγκροτήματος. Μπορεί να μιλάει και για την επικαιρότητα. Τώρα συνέπεσε με τον κοροναϊό».

Ο τίτλος του καναλιού στο Youtube είναι «Άγαμοι Θύται-Agamoi Thitai» 30 χρόνια.