«Έχω μείνει κι εγώ άφωνος όπως όλος ο πλανήτης με αυτό το, εκτός πραγματικότητας, θέμα του κορoναϊού. Δεν ξέρουμε από ποια γωνία να το κοιτάξουμε, δεν ξέρουμε πόσο θα μείνουμε μέσα, δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε, δεν ξέρουμε τίποτα...», σχολίασε στη στήλη του Πολιτισμού στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε το Σάββατο 11/04/2020 o συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Σαββιδάκης.

«Έχω την αίσθηση ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι καλά αλλά για την πρώτη ανάγνωση. Όμως είναι σαν να πέφτουμε στη θάλασσα και συγχρόνως να προσπαθούμε να μη βραχούμε».

Εύχεται να τελειώσει γρήγορα αυτή η τρέλα γιατί όπως λέει είναι τόσο όμορφος ο πλανήτης μας για να μένουμε μέσα και να μην τον χαιρόμαστε. «Ίσως είναι και ένα μήνυμα από τη Γη που μας παρακαλεί να την φροντίζουμε πιο πολύ στο μέλλον.

Εύχομαι πάντως σε εμάς τους καλλιτέχνες να κρατηθούμε δυνατοί και εμπνευσμένοι για να διατηρούμε και τον κόσμο πιο χαρούμενο και σε ψυχική ισορροπία».



ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ...
Κάνοντας ένα φλας μπακ για το πως ξεκίνησε το τραγούδι, θυμάται πως στα 12 του χρόνια έκανε μαθήματα κιθάρας και βιολιού. Καθώς έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στο να αποστηθίζει μουσικές, ρυθμό και στίχους, έκανε την οικογένειά του το πρώτο του ακροατήριο. «Είχα την τάση να τραγουδάω και να κάνω αστεία
ή να υποδύομαι κάποιον άλλον, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι αυτό ήταν και είναι το κάρμα μου το πεπρωμένο μου. Η μουσική ιδιαιτέρως με ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνω. Υπάρχει μέσα μου, την ακούω στο μυαλό μου και στα όνειρά μου».



ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Πάμε και στο ριμέικ του σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά»; «Θα ήταν τέλεια ιδέα, αλλά μετά το θάνατο του Κώστα Eυριπιώτη δεν πιστεύω πως γίνεται. Η ομάδα αυτή των σμηνιτών δεν έπρεπε να σπάσει».

Στο YFSF γιατί δεν εξαργύρωσε τη νίκη του στον β’ κύκλο; Ο ΑΝΤ1 γιατί δεν τον αξιοποίησε; «Ως μονάδα, εξαργύρωσα αυτή την επιτυχία με πολλές συναυλίες και εμφανίσεις, όπως με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ "ΑΝΝΙΕ". Όσον αφορά το θέμα του ANT1 δεν μπορώ να παραθέσω κάποια εύλογη απάντηση».

Αν ήταν ευρωβουλευτής θα έμπαινε στην κριτική επιτροπή του YFSF; «Ίσως αν ήμουν πέρυσι να είχα προταθεί και να είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Τότε είναι βέβαιο πως θα ήμουν και φέτος στην επιτροπή του YFSF. Αν μου το ζητούσαν εγώ το αποδεχόμουν», παραδέχεται.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΛΕΣΣΑ
Τον τελευταίο καιρό, γράφει συνέχεια τραγούδια και μουσικές πειραματιζόμενος με ήχους και ιδέες. Πριν από δύο μήνες έκανε μία δεύτερη εκτέλεση στο τραγούδι του δασκάλου του Πλέσσα με τίτλο «Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα» και τραγούδησε του Λάμπρου το «Τραβάτε με κι ας κλαίω» για την ομώνυμη θεατρική παράσταση. Κυκλοφορούν στο YouTube.



Γενικά, όταν εμφανίζεται σε live, πάντα υπάρχουν κάποιοι που ζητούν τραγούδια που δεν είπε. «Από τις εμφανίσεις μου ποτέ δεν λείπουν «Το κορίτσι μου κοιμάμαι», «Δέκα μάγισσες», και το «Έχεις τον τρόπο»». Για τον κλάδο του, θεωρεί πως από τη στιγμή που υπάρχουν πληρωμένες playlist δεν υπάρχει κανονικό ραδιόφωνο. Όσο για την τηλεόραση αρκείται μόνο σε τένις, NBA, και ταινίες.