Για την ιστορία της μπάντας θα πρέπει να αναφέρουμε ένα μικρό ιστορικό για την μουσική τους πορεία.

Οι 15 50 ξεκίνησαν την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1998 σαν μια παρέα από φίλους σε ένα νέο συνοικιακό μαγαζί στο Κουκακι όπου λεγόταν "Μισσιρλού".

Το 1999 κάναμε το πρώτο μας ομώνυμο άλμπουμ και συνεχίσαμε την πορεία μας βγάζοντας άλμπουμ και παίζοντας και κάνοντας κάποιες επιλεκτικές συνεργασίες .

Θα αναφέρω χαρακτηριστικά την συνεργασία μας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με πάνω από 100 συναυλίες παρέα και την συμμετοχή μας με δυο τραγούδια στο άλμπουμ Μετωπική .

Με τον Αντώνη Ρέμο σε μια υπερπαραγωγή με χορευτές και ακροβάτες από πολλά μέρη του κόσμου στην παράσταση "Love Stories" όπου τα τραγούδια ήταν όλα χορογραφημένα .



Την συμμετοχή μας με δυο τραγούδια στην τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του Θόδωρου Αγγελοπούλου με τίτλο "dust of time" και σίγουρα τις περιοδείες στο εξωτερικό στην ομογένεια που κάναμε παρέα μαζί με τον αείμνηστο και καλό μας φίλο Παντελή Παντελίδη.

Οι 15 50 από την ώρα που βρέθηκαν αν και έχουν αλλάξει κάποια μέλη στην πορεία, δεν έχουν σταματήσει ΠΟΤΕ να εμφανίζονται ζωντανά από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες και να παράγουν έργο.

Όλα αυτά τα 22 χρόνια και ακόμη τόσα αν μας έχει ο θεός καλά.



Αφορμή της συνέντευξης είναι η πρόσφατη κυκλοφορία σας με το «Προσωπικά». Πως επιλέξατε να επανακαλέσετε αυτό το τραγούδι;

Ρουσσέτος .
Το τραγούδι αυτό όπως και όλες τις επανακαλέσεις - διασκευές που έχουμε κάνει, δεν τις επιλέξαμε ,τα ίδια τα τραγούδια μας επιλέγουν .
Μέσα στα χρόνια υπάρχουν τραγούδια (και από χώρους όχι αμιγώς Ροκ) όπου παίζοντας τα στις ζωντανές μας εμφανίσεις τα νιώθουμε σαν δικά μας . Οπότε όταν έρχεται η σωστή στιγμή γινόμαστε και εμείς επίσημα ένα μέρος της ιστορίας τους .

Μηνάς .
Ο κόσμος μας είναι ο λόγος που υπάρχουν οι 15 50 και κάθε άλλη μπάντα και γενικά καλλιτέχνης παγκοσμίως.
Αν προσέξεις και αφουγκραστείς τον κόσμο σε ένα live θα πάρεις όλες τις απαντήσεις σου ! Αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς με το "προσωπικά"!
Οπότε ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά τον κόσμο μας.



Ποια θέματα έχετε διασκευάσει μέχρι σήμερα, και ποιο είναι το αγαπημένο σας ρεπερτόριο, που δεν λείπει ποτέ από τις ζωντανές σας εμφανίσεις;

Ρουσσέτος
Είναι αρκετά . Θα αναφέρω κάποια.
Το θεός αν είναι ας πούμε όπου το αλλάξαμε καθολικά όσο αφορά την ενορχήστρωση και έχουμε δει με μεγάλη μας χαρά ότι επιλέγουν σε πολλές σκηνές, πίστες ή και σε τηλεοπτικά shows να το παίζουν από την δίκη μας εκτέλεση .

Το Αμερικάνος το γνωστό σε όλους (Tu Vuo Fa 'L'Americano) στο οποίο έχουμε γράψει και τον στίχο στις Ελληνικές πραγματικότητες (λίγο πριν την οικονομική κρίση)

Το "Ακόμη μια φορά Δεν είσαι εδώ" στο οποίο κρατήσαμε το ρεφρέν και βάλαμε δικά μας λόγια στο κουπλέ .
"Το παλιό μου παλτό" , "σταρ του σινεμά" στο οποίο πειράξαμε και την δομή του τραγουδιού προσθέτοντας μια γέφυρα ακόμα με δικούς μας στίχους, το "βενζινάδικο"είναι κάποια ακόμη από αυτά όπου δεν λείπουν ποτέ από τις ζωντανές μας εμφανίσεις .
Και τώρα το υπέροχο "Προσωπικά" !!

Μηνάς
Γενικά δεν έχουμε αγαπημένο ρεπερτόριο καθώς έχουμε αρκετά ανοιχτά αυτιά!
Κάθε χώρος έχει τα διαμάντια του...εμείς τα βρίσκουμε και τα αποδίδουμε με ήχο μας .



Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς; Ποια τα επόμενα σχέδια που μπορείτε να ανακοινώσετε;

Μηνάς
Είναι αρκετά δύσκολοι οι καιροί για σχέδια, καθώς η παρούσα κατάσταση δεν το κάνει και πολύ εύκολο. Παρ όλα αυτά σκεφτόμαστε θετικά και δημιουργικά, ειδικά τώρα.

Η 6η μας ολοκληρωμένη δουλειά θα κυκλοφορήσει μέσα στο ‘21, επίσης μέσα στην χρονιά θα γίνουν και κάποιες συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και γενικά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να κρατήσουμε ευχαριστημένους τους fan μας με καλές και προσεγμένες κινήσεις.



Αυτό το καλοκαίρι θα σας δούμε σε συναυλίες;

Μηνάς
Αν μας αφήσουν σίγουρα!
Το live για μας είναι σαν οξυγόνο για εμάς δεδομένου λοιπόν του ότι πρόσφατα με την βοήθεια της τεχνολογίας και ενός φιλικού μας διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, του «ng radio», βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε το πρώτο διαδικτυακό μας live.

Στην περίπτωση λοιπόν που δεν μας επιτρέπει live με κόσμο θα πάμε στο "plan b", οπότε ότι και να γίνει οι 15 50 με τον έναν η τον άλλον τρόπο θα είναι εδώ.



Ποια συνεργασία σας ή ποια εμφάνιση σας σας έχει στιγματίσει;

Ρουσσέτος.
Θα αναφέρω μόνο αυτές που μας στιγμάτισαν θετικά .
Η συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου όπου κάναμε μια πολύ μεγάλη περιοδεία με πάνω από 100 συναυλίες και εμφανίσεις και την συμμετοχή μας με δυο τραγούδια στο άλμπουμ Μετωπική.

Με τον Αντώνη Ρέμο σε μια υπερπαραγωγή με τίτλο Love Stories και με την συμμετοχή 14 ακροβατών , μάγων και χορευτών από πολλά σημεία του πλανήτη .
Η συμμετοχή μας με δυο τραγούδια στην τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του Θόδωρου Αγγελοπούλου The dust of time μια υπερπαραγωγή όπου έπαιξε σε παρά πολλές χώρες .

Και τελευταία θα αφήσω γιατί είναι αυτή που μας στιγμάτισε και ψυχολογικά , η συμμετοχή μας σε όλα τα στούντιο άλμπουμ του καλού μας φίλου και συνεργάτη Παντελή Παντελίδη και οι περιοδείες που κάναμε παρέα στο εξωτερικό στις Ελληνικές κοινότητες παρέα .

Μηνάς
Θα συμπληρώσω την μεγαλύτερη από πλευράς προσέλευσης κόσμου (80.000) συναυλία που κάναμε στα πλαίσια της τελετής λήξης του "Πατρινού καρναβαλιού το 2018" με ένα νούμερο που ακόμα δεν το έχουμε πολύ πιστέψει. Σημείωση ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο της Πάτρας για την αγάπη που μας δίνει τα τελευταία 3 χρόνια.


Κλείστε με ευχή για την μπάντα σας, αλλά και για τους αναγνώστες μας.

Μηνάς
Ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να ξεκινήσουμε πάλι να δουλεύουμε.
Υγεία, αγάπη, υπομονή και δύναμη σε όλους τους αναγνώστες σας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

15 50 εμείς ευχαριστούμε.