Την ίδρυση μίας νέας Μουσικής Ακαδημίας διεθνών προδιαγραφών με έδρα τις Σπέτσες, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, ανακοίνωσε προ ημερών η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.). «Σκοπός μας είναι να φέρουμε σπουδαίους έλληνες μουσικούς αλλά και εξαιρετικούς δασκάλους από το εξωτερικό, ώστε οι μαθητές που θα γραφτούν να γνωρίσουν γνωστούς διεθνώς καλλιτέχνες. Ο χώρος αυτού του Ιδρύματος είναι τόσο εξαιρετικός, που πιστεύω πως όσοι ξένοι έρθουν ως καθηγητές αλλά και ως μαθητές, θα ενθουσιαστούν και θα γυρίσουν στη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους ηλικίας 18-30 ετών αλλά αν θέλουν και κάποια μικρότερα παιδιά θα έχουν φυσικά την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν» αναφέρει στο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η Λένη Κονιαλίδη, που είχε την ιδέα και πρωτοστατεί της Μουσικής Ακαδημίας.

Η εν λόγω Ακαδημία το ερχόμενο Καλοκαίρι για δέκα μέρες θα προσφέρει υψηλής ποιότητας μαθημάτων μουσικής εκπαίδευσης με masterclasses και παραστάσεις με μουσικά όργανα, αλλά και τραγούδι. Βιολί, τσέλο, φλάουτο, κλασικό τραγούδι αλλά και άλλα μουσικά όργανα θα διδάσκονται στο πρόγραμμα που μελλοντικά ίσως διανθιστεί με χορό και θέατρο.

Τα μαθήματα θα γίνονται με ανοικτές πόρτες ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι ντόπιοι στις Σπέτσες. «Θέλουμε να γίνει μια συνεργασία με τον κόσμο των Σπετσών. Να το κάνουμε μαζί τους όλο αυτό. Και να παίζουμε μουσική στους δρόμους και τις πλατείες, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να έρθει κοντά μας» λέει η κ. Κονιαλίδη.

Η Ακαδημία θα ενσωματώσει σεμινάρια “Feldenkrais” για τεχνικές στάσης και ισορροπίας και θα αναπτύξει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της περιφέρειας να συμμετάσχουν σε αυτό και όλοι μαζί να οικοδομήσουν ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα με όραμα για την Ελλάδα.

Οι μοναδικές εγκαταστάσεις της Σχολής, προικισμένες με εξαιρετική φυσική ομορφιά, θα προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την μοναδική αυτή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: musicacademy.akss@gmail.com