Σοφία είσαι το κεντρικό πρόσωπο σε μια παράσταση που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Σίγουρα είναι τύχη που παίζω στην συγκεκριμένη παράσταση. Το "εν μέσω πανδημίας" εμπεριέχει μία δυσκολία. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι βιώσιμη μία επιχείρηση με 30% έσοδα εφόσον γεμίσει και το 30% του θεάτρου.

Γενικά φοβάμαι τον ιό και στην καθημερινή μου ζωή είμαι ιδιαίτερα προσεκτική. Προέχει η υγεία. Μετά σαφώς και με απασχολεί το θέμα των θεατών, μάλλον όχι των θεατών αλλά των μέτρων. Aυτά φοβάμαι γιατί τα θεωρώ άνισα, καταλαβαίνω απόλυτα το φόβο των ειδικών (ιατρών λοιμοξιολόγων, κ.ά.) παρόλα αυτά ο κίνδυνος δεν παραμονεύει στα θέατρα αλλά στο μετρό, στα λεωφορεία, στα αεροπλάνα. Οι θέσεις στα θέατρα είναι πλέον με κενά μεταξύ τους, οι θεατές παραμένουν με τις μάσκες τους καθόλη την διάρκεια του έργου. Υπάρχει αντισηπτικό και είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί στην καθαριότητα του χώρου.

Νιώθεις ασφαλής στην σκηνή;

Στη σκηνή αισθάνομαι ασφαλής γιατί όλα έχουν προσαρμοστεί. Κρατάμε αποστάσεις και ο ένας έχει στο μυαλό του τον άλλον, ώστε να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο. Αν σαν κοινωνία ο ένας πρόσεχε τον άλλον σαν πατέρας- μάνα- αδερφό, τότε ο ιός θα εξαφανιζόταν σύντομα νομίζω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Manolakou (@sofia_manolakou) στις


Πως αισθάνθηκες στην προοπτική να κλείσουν τα θέατρα;

Το θεωρώ παράλογο να χαρακτηρίζονται τα θέατρα επικίνδυνα. Όταν μέσα στο λεωφορείο στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι άδικο να κλείνουν τα θέατρα όταν είμαστε τόσο σχολαστικοί απέναντι στο θέμα του κοροναϊού. Τους θεατές τους αντιμετωπίζουμε σαν συγγενείς μας και δικούς μας ανθρώπους.

Μίλησε μας για την Λόρα Γουόρικ, την πρωταγωνίστρια στον Απρόσκλητο Επισκέπτη. Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι ρόλοι σου στο θέατρο;

Η Λόρα Γουόρικ είναι μία δυναμική γυναίκα που οι καταστάσεις της ζωής την έκαναν να λυγίσει. Παρόλα αυτά είναι προστατευτική με τους ανθρώπους που αγαπάει και τους υπερασπίζεται. Προηγούμενοι ρόλοι: Σίλα στο "Επιθεωρητης έρχεται", Περρίν στο "Με οικογένεια", Ρεγγίνα στο "Βρικόλακες"κ.ά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Manolakou (@sofia_manolakou) στις


Είσαι φέτος σε κάποιο σίριαλ;

Φέτος θα είμαι στη νέα σειρά του MEGA "Έξαψη" σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου και σενάριο Τίνας Καμπίτση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Βασίλη Τσελεμέγκο.


Τι σημαίνει ηθοποιός στην Ελλάδα του 2020;

Ηθοποιός του 2020 σημαίνει ότι και άνθρωπος του 2020. Νομίζω οι προηγούμενες γενιές είχαν να αντιμετωπίσουν την φτώχεια, την κατοχή, την χούντα. Εμείς πλέον εκτός απ' την οικονομική κρίση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μία ψυχολογική κρίση. Νιώθω ότι ο εχθρός είναι αόρατος. Ξέρεις ότι υπάρχει αλλά δεν ξέρεις με ποιόν να τα βάλεις.

Αξιοποίησες έως σήμερα τις σπουδές σου στα οικονομικά;
Οχι δεν μπορείς να είσαι διαθέσιμος για κάτι που δεν αγαπάς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Manolakou (@sofia_manolakou) στις


Ψάχνοντας τα social σου είδα ότι δεν είσαι ιδιαίτερα ενεργή; Είναι άποψη ζωής;

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και τα χρησιμοποιώ λίγο συχνότερα. Ποτέ δεν είχα μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία. Ήμουν η τελευταία της παρέας που πήρε κινητό. Παρόλα αυτά νομίζω ότι όταν τα social χρησιμοποιούνται υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα μπορούν να φανούν χρήσιμα.


*H φωτογραφία είναι της JIORJIA JESTER