Λίγο πριν την εκπνοή μίας χρονιάς που οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που έφερε μαζί της, κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στον πολιτισμό της χώρας μας, ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ διοργανώνει φιλανθρωπική δημοπρασία για την υποστήριξη των σκοπών του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας.

Το σύνολο των εσόδων της διαδικτυακής δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com  θα διατεθεί για την αγορά προσωπικών αντικειμένων της διεθνούς φήμης σοπράνο, για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Μαρία Κάλλας. O Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των θαυμαστών της εξέχουσας καλλιτέχνιδας προκειμένου να δημιουργηθεί το ομώνυμο Μουσείο που θα στεγαστεί στην Αθήνα (Μητροπόλεως 44), σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.

Τα 151 έργα της δημοπρατούμενης συλλογής προέρχονται από σύγχρονους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και περιλαμβάνουν πίνακες, μεταξοτυπίες, γλυπτά καθώς και ιδιαίτερες, σπάνιας θεματολογίας αφίσες. Ένα μέρος των έργων της δημοπρατούμενης συλλογής αποτελεί δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα έργα, δωρίζονται από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κα. Λιάνας Σκουρλή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με εύκολο τρόπο να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή δημοπρασία η οποία θα διαρκέσει από έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020, ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορούν να καλέσουν στο: 210- 3614897.

Περιηγηθείτε στη συλλογή του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας