O σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ συνεργάζεται και πάλι με το σεναριογράφο της προφητικής για πολλούς ταινίας «Contagion», Σκοτ Μπερνς, για να δημιουργήσουν ένα «φιλοσοφικό» sequel της ταινίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σόντερμπεργκ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας της επίκαιρης ταινίας και απάντησε ότι αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω σε ένα νέο project το οποίο θα συνδέεται με το φιλμ του 2011.

«Δεν θα το έλεγα πως είναι με την κυριολεκτική του έννοια ένα sequel. Δουλεύω σε έν project μαζί με τον Σκοτ Μπερνς, το οποίο θα είναι ένα φιλοσοφικό sequel του Contagion, αλλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορείς να δεις τις δύο ταινίες σαν ζευγάρι, αλλά θα έχουν διαφορετικό χρώμα μαλλιών. Ο Σκοτ κι εγώ συζητάμε πώς θα ήταν το επόμενο βήμα της πλοκής του Contagion. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε και ίσως θα πρέπει να πατήσουμε λίγο το γκάζι», είπε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Στην υπόθεση της πρώτης ταινίας, ένας φονικός ιός ξεσπά κι απειλεί τους πάντες. Μια ειδική ομάδα γιατρών από όλον τον πλανήτη έχει πλέον την ευθύνη να σώσει την κατάσταση.

Οι δημιουργοί του Contagion ήθελαν να φτιάξουν μια πολύ ρεαλιστική ταινία και το πέτυχαν ζητώντας τις συμβουλές επιδημιολόγων.