avatar

Ο Εξαρχείων
Ανδρέας Μαζαράκης

Zak Viemon: Ο Ελληνο-καναδός φωτογράφος που διαπρέπει στο χώρο της φωτογραφίας

thumbnail

Από το 2005 συνειδητοποίησε την αγάπη του για τον κόσμο της φωτογραφίας και έκτοτε ασχολείται επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα.

Audemar piguet interior architecture φωτογράφιση από τον Zak Viemon

Σπούδασε στο New York Institute Of Photography και από τα πρώτα του, μόλις, βήματα απορροφήθηκε γρήγορα από τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων της εποχής, όπου και ασχολήθηκε εκτενώς με τον χώρο της μόδας και του modeling.

Η Fontana di Trevi μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Zak Viemon

Τρία χρόνια μετά επέκτεινε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον κόσμο του κοσμικού γάμου με φωτογραφίσεις διασήμων σε νησιά και χώρες όπως Σαντορίνη, Μύκονο, Γαλλία, Σκωτία, Βουδαπέστη, Ιταλία και Αγγλία κτλ.

Ο Zak Viemon έχει κατακτήσει τέσσερις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας στο κομμάτι του γάμου

Μετά από την κατάκτηση τεσσάρων πρώτων θέσεων σε διαγωνισμούς φωτογραφίας παγκοσμίου βεληνεκούς στο κομμάτι του γάμου και μίας πρώτης θέσης σε ελληνικό διαγωνισμό στο κομμάτι του wildlife, αποφάσισε να κινηθεί σε καινούρια φωτογραφικά μονοπάτια.

Ο Zak Viemon έχει κατακτήσει τέσσερις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας στο κομμάτι του γάμου

Γοητεύτηκε από τον κόσμο των διασήμων και αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του σε εταιρικά event, φωτογραφίσεις ηθοποιών και ονομάτων με ιστορία και κύρος, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες των προηγούμενων ετών, έτσι ώστε να διαφοροποιήσει το στυλ του σε κάτι πρωτοπόρο και ατμοσφαιρικό.

Φτάνοντας στην σημερινή εποχή, πλέον έχει στο ενεργητικό του πελάτες όπως Samsung, Siemens, Porsche, Audemars Piguet, Armand de Brignac, Zara, Bershka, Oysho, Stradivarius, Eponymo, Triumph, Oscar de la Renta, Δειπνοσοφιστήριον, Tag Heuer και έχει φωτογραφίσει προσωπικότητες όπως Αλέξανδρος Ρήγας, Βίκη Καγιά, Φαίη Σκορδά, Ελένη Μενεγάκη, Σταματίνα Τσιμτσιλή,Δημήτρης Σκαρμούτσος, Έκτορας Μποτρίνι, Χρίστος Μάστορας, Ελευθέριος Πετρούνιας, Τζένη Θεωνά, τους δυο προέδρους της Samsung και τους δύο αντιπροέδρους, των πρόεδρο της Ζενίθ. Ο ταλαντούχος φωτογράφος μάλιστα, κρύβεται πίσω από τις μοναδικές φωτογραφίες που κοσμούν το νέο βιβλίο του Γιώργου Ντάβλα ,Opera Tables το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος εξελίσσεται και συνεχώς πολεμάει για την βελτίωση και την πλήρωση νέων στόχων και οραμάτων.

Ο Zak Viemon έχει κατακτήσει τέσσερις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας στο κομμάτι του γάμου

Μπορείτε να βρείτε την φωτογραφική δουλειά του στο προφίλ του στο instagram με όνομα Zak Viemon.