Η ηθοποιός, κα Κατερίνα Λέχου, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει» με τη δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε για τη νέα σειρά της Cosmote TV, «42 βαθμοί Κελσίου» όπου και πρωταγωνιστεί, καθώς και για τις παλαιότερές τις επιτυχίες στην τηλεόραση. 


Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:


Αναφερόμενη στη νέα σειρά «42 βαθμοί Κελσίου»


Το καλοκαίρι ήμασταν στην Κέρκυρα, γυρίσαμε μια σειρά για την cosmote tv. Θέλω να μιλήσουμε γιατί είμαι πολύ ευτυχισμένη για αυτή τη σειρά για πολλούς λόγους παρόλο που δεν έχω δει κάποιο επεισόδιο ακόμα. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου ένα κορίτσι γυρίζει στην οικογενειακή εστία του και (διακόπτεται ο ήχος)... Ο τρόπος διήγησης ειναι ψυχολογικό θρίλερ, σε κρατάει σε μια αγωνία με σασπένς. Είναι θέμα οπτικής το ψυχολογικό θρίλερ και σεναρίου αλλά και οπτικής κινηματογραφικής. Το άλλο πράγμα που με κάνει πολύ ευτυχισμένη, πέρα από το θέμα, γιατί επιτέλους θέλω κάτι άλλο και από αυτά που έχω παίξει και πιστεύω ότι υπάρχει τόσο ευρεία θεματολογία για όλους μας και λίγο εγκλωβιζόμαστε στα ίδια και τα ίδια θέματα το λεω και σαν θεατής οπότε μ’ αρέσει κάτι να είναι διαφορετικό και σαν προσέγγιση. Δηλαδή εδώ διαπραγματεύεται την αποδόμηση της αγίας ελληνικής οικογένειας που μόνο άγια δεν είναι. Και το άλλο είναι ότι είναι 8 επεισόδια.


Ντέπυ Γκολεμά: Αυτό είναι μια συνήθης πρακτική του καναλιού να κάνει μίνι σήριαλ


Κ.ΛΕΧΟΥ: Ναι αλλά αυτό εμένα με φέρνει στις καλές εποχές της τηλεόρασης που κάναμε 7 μέρες το επεισόδιο, 8 μέρες το επεισόδιο και αυτό σημαίνει ποιότητα. Εγώ έχω συνηθίσει και το έζησα σε αυτό το πλαίσιο όλη την άνθηση της ελληνικής τηλεόρασης από το 1989 που ξεκίνησα.


Ντέπυ Γκολεμά: Ποια ήταν η πρώτη σας σειρά ;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Έκανα ένα μικρό ρόλο στις «Φιλενάδες» στον ΑΝΤ1, τη γραμματέα της Βέρας Κρούσκα.


Ντέπυ Γκολεμά: Η πρωταγωνιστική σας εμφάνιση ήταν οι «Συνεταίροι μου»;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Όχι το «Παράθυρο στον ήλιο», με εμπιστεύτηκε η Μ. Παπαοικονόμου και της το χρωστάω κιόλας. Μετά κάνω την «Χαμένη άνοιξη» το οποίο αυτό ήταν μια πολύ ωραία προσπάθεια του Χρ. Χριστοφή με Ολ. Λαζαρίδου, τον Α. Φραγκάκη είχε πάρα πολύ κόσμο και πολύ καλά στοιχεία μέσα.


Για το «Είσαι το ταίρι μου» και τις επιτυχίες της 


Κ.ΛΕΧΟΥ: Το «Είσαι το ταίρι μου» ήρθε μετά από 14 χρόνια , θέλω να πω ότι ήρθε σταδιακά, κανονικά.


Ντέπυ Γκολεμά: Και καλό είναι αυτό να έρχονται τα πράγματα step by step. Βλέπουμε λοιπόν την πρώτη μεγάλη επιτυχία την οποία την είδαμε και την ξαναείδαμε και μετά πάμε στην ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το «Νησί» που θεωρώ κορωνίδα των όσων έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση και τώρα μπαίνουμε στους «42ο βαθμούς Κελσίου». Επανέρχομαι σε αυτό γιατί δεν τελειώσαμε, γιατί δεν είπαμε συντελεστές, δεν είπαμε σκηνοθέτες , δεν είπαμε σενάριο , δεν είπαμε τίποτα.


Κ.ΛΕΧΟΥ: Σκηνοθέτης είναι ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μας έρχεται από το εξωτερικό, δεν έχει κάνει δουλειές στην Ελλάδα. είναι γερμανοτραφής και ξέρει πάρα πολύ καλά αυτό το είδος της ατμόσφαιρας να το δημιουργεί. Μαζί με μένα είναι η Εμ. Κολιανδρή, ο Χρ. Λούλης , ο Αλ. Λογοθέτης


Ντέπυ Γκολεμά: Είναι εξολοκλήρου γυρισμένο στην Κέρκυρα;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Όλο, είχαμε 56 μέρες γύρισμα


Ντέπυ Γκολεμά: Είναι η δεύτερη σειρά νομίζω μετά το «Περί ανέμων και υδάτων» που γυρίζεται στην Κέρκυρα


Κ.ΛΕΧΟΥ: Το «Περί ανέμων και υδάτων» είχε κάποια location εκεί πέρα, «κλέβανε» κάποιους χώρους εδώ ήταν μοιρασμένο


Ντέπυ Γκολεμά: Στην Κέρκυρα κυρίως σε ποιες περιοχές;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Δεν έχει καμία σημασία, είναι το νησί, δεν φαίνεται πουθενά ότι είναι η Κέρκυρα. Δεν έχει σημασία δηλαδή για τη σειρά να είναι ένα συγκεκριμένο νησί, είναι το νησί. Έχει εξωτερικά γυρίσματα πολλά αλλά δεν είναι αναγνωρίσιμοι χώροι.


Ντέπυ Γκολεμά: Άλλοι συντελεστές;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Είναι ο Τεο Αλεξάντερ που μας έρχεται από το εξωτερικό, και μετά έχουμε νέους τον Μιχαήλ Ταμπακάκη, η Ναταλία Σουίφ, τον Νικούλη Κωνσταντίνο νέα παιδιά τα οποία ήταν υπέροχα που είναι τα παιδιά της οικογενείας άρα έχουμε πολύ νέο κόσμο.


Ντέπυ Γκολεμά: Αν έχουμε τελειώσει με τους 42 βαθμούς οι οποίο θα παιχτούν περίπου τον Απρίλη.


Κ.ΛΕΧΟΥ: Απ’ όσο γνωρίζω αυτή την ενημέρωση έχω και εγώ.


Για τα πράγματα στο ελληνικό θέατρο


Ντέπυ Γκολεμά: Τώρα που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το ελληνικό θέατρο κάνετε καμία παράσταση live streaming;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Δεν είναι ακριβώς live streaming, ναι στις 30 και στις 31 αυτού του μήνα θα παιχτεί η παράσταση του Άλσους «το Δικό μας σινεμά» που είχε παιχτεί το καλοκαίρι του ’19. Με πάρα πολύ κόσμο, είχαμε περάσει εξαιρετικά.


Ντέπυ Γκολεμά: Θα ξαναγυριστεί ή έχει γυριστεί ;


Κ.ΛΕΧΟΥ: Έχει γυριστεί. Από το Viva νομίζω.