avatar

Εμείς οι Έλληνες
Λάμπρος Καλαρρύτης

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό Θέατρο

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης λέει και το υπ. Πολιτισμού μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα κατά την οποία η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

lignadis-paraitisi-mikrofwno

Για ανυπόστατες φήμες κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τα όσα λέγονται τις τελευταίες ώρες για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε επικοινωνία του parapolitika.gr με το υπ. Πολιτισμού ξεκαθαρίζεται  το εξής: το ΥΠΠΟΑ σχολιάζει κάτι που έχει πραγματική βάση, και όχι ανυπόστατες φήμες που διακινούνται μέσα από τα social media, όπως αυτές για τον κ. Λυγνάδη.
Δεν υπάρχει καμία καταγγελία, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα παραίτησης ή ανακοίνωσης εκ μέρους του υπουργείου.

Απορρημένο με τα όσα λέγονται είναι και το περιβάλλον της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου. Σε επικοινωνία με το parapolitika.gr ειπώθηκε ότι όλοι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Είδαν την ανάρτηση στο Facebook, αλλά δεν έχουν να σχολιάσουν κάτι. «Είναι μια κανονική ημέρα, χωρίς προβλήματα. Μας παραξένεψε η ανάρτηση που είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά μέχρι εκεί.»

DIMITRIS_LIGNADIS_LINA_MENDONI


Λίγο αργότερα το Εθνικό Θέατρο εξέδωσε ανακοίνωση του ιδίου καλλιτεχνικού του διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη:
«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθενπαραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξεπαρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως απόπλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπόεξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπότην ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοεςσυνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».
Δημήτρης Λιγνάδης

κιτσου


Νωρίτερα σήμερα, το parapolitika.gr μετέδιδε:
Τελευταία εξέλιξη στα θεατρικά δρώμενα είναι μια ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα η οποία επικαλούμενη αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές έγραψε στο facebook ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

 Μάλιστα, η κα Ακρίτα στην ανάρτησή της σημειώνει: «Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται».

dimitris-lignadis-570

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα εκδόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η εξής ανακοίνωση:

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».