Ο σπουδαίος Καναδός ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, είχε κλείσει την καριέρα του μαθαίνοντας… ελληνικά στην ταινία για την Επανάσταση του 1821.

Τον Φεβρουάριο του 2019, οι Ελληνοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι Ντιν και Μαριάν Μητρόπουλος παρουσίασαν στο κοινό -ξεκινώντας από το Λονδίνο- την ταινία «Cliffs of Freedom» (Βράχοι της ελευθερίας), μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη την Επανάσταση του 1821. Οι παραγωγοί της ταινίας που έκαναν το Χόλιγουντ να… μιλήσει ελληνικά, είχαν επιλέξει για έναν από τους ρόλους το βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η ιστορία της Άννας-Χριστίνας, μιας Ελληνίδας χωριατοπούλας που μεγαλώνει υπό τον τουρκικό ζυγό, ξεδιπλώθηκε στη μεγάλη οθόνη μαζί με το πάθος του ελληνικού λαού να αποτινάξει τη σκλαβιά. Γυρισμένη στα αγγλικά, η ταινία περιέχει και λίγες ελληνικές φράσεις με κυριότερη το επικό σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος».

Πρωταγωνίστρια ήταν η Τάνια Ρέιμοντ από το Λος Άντζελες, που υποδύθηκε την Άννα-Χριστίνα και το ρόλο του Τούρκου αξιωματικού που της αλλάζει τη ζωή είχε ο 34χρονος ηθοποιός Ζαν Ουντίν με καταγωγή από τη Βρετανία και το Μπαγκλαντές.

Τον Χρήστο υποδυόταν στην ταινία ο Μπίλι Ζέιν, που έχει γεννηθεί στο Σικάγο από Έλληνες γονείς και έγινε ευρύτερα γνωστός ως κακός αρραβωνιαστικός στην ταινία «Τιτανικός». Τον Θανάση έπαιξε ο Κρίστοφερ Πλάμερ, συμμετέχοντας στη δύση της καριέρας του στην υπερπαραγωγή για την ελληνική Ιστορία.