Θέμης Αδαμαντίδης: «Εχουμε μπει σε μια εικονική ζωή»

O αγαπημένος τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης προετοιμάζεται για μια ξεχωριστή, live streaming συναυλία την 25η Μαρτίου - συμβολική ημερομηνία.

«Θα είμαστε μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου και άλλους καλλιτέχνες σε ζωντανή μετάδοση από ένα κτήμα - στούντιο στην Κερατέα», αποκάλυψε στη στήλη.

Η επικοινωνία μας έγινε μετά τα μεσάνυχτα καθώς, όπως εξομολογήθηκε, ο αδερφός του πήγε στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να βρεθεί και εκείνος εκεί, οπότε το ραντεβού μας καθυστέρησε.

Το νέο του τραγούδι, «Αυτό το λίγο», σε πολύ σύντομο χρόνο κατέγραψε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια προβολές. «Όταν κάνεις μια επιτυχία, το χαίρεσαι, αλλά στην πίστα δικαιώνεσαι», μας είπε.



Πάντως, η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του διαρκώς μεγαλώνει. «Δεν έκανα καμία προσπάθεια να επιβληθώ στα media. Άφηνα τα τραγούδια να τα αγαπήσει ο κόσμος μόνος του. Ίσως για αυτό».

Εντύπωση προκαλεί ότι τον εκτίμησε βαθιά ο Στέλιος Καζαντζίδης, που για ελάχιστους έχει πει καλή κουβέντα.

«Με τον Καζαντζίδη μάς συνδέει και μια κουμπαριά - με στεφάνωσε. Ξεκίνησα με τα τραγούδια του και έμαθα να τραγουδάω με τη φωνή του. Έτσι, για μένα ήταν όνειρο ζωής να τον γνωρίσω και μόνο. Ο Στέλιος με αγαπούσε όπως και εγώ. Πιστεύω ότι με εκτιμούσε, γιατί ποτέ δεν του μίλησα για δουλειά. Πάντα
τον έβλεπα χωρίς συμφέρον, χωρίς να προσβλέπω σε κάποια συνεργασία μαζί του».



Σε πρώτη επαφή ήρθαν χάρη σε έναν κοινό φίλο. «Ο Στέλιος ερχόταν σε κάποια στέκια στον Βύρωνα, στη Φορμίωνος, και στην Καισαριανή. Εκείνο τον καιρό ήταν να παντρευτώ και δέχθηκε να μας παντρέψει. Ο γάμος μου έγινε πάνω στον Λυκαβηττό, στον Αϊ Γιώργη, και έπρεπε να έρθει με το τελεφερίκ - δεν έμπαινε ούτε σε ασανσέρ. Για μένα ο Καζαντζίδης ήταν ό,τι περισσότερο θα μπορούσε για να με γεμίσει
σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη».

Αισθάνεται τις ομοιότητες; «Αυτός που θα πιάσει τραγούδια του Καζαντζίδη αν μη τι άλλο θα πρέπει να έχει και λίγο από τον ψυχισμό του, καθώς τη φωνή του δεν μπορεί να την έχει για να τον μιμείται».



Τι πιστεύει για τα νυχτερινά μαγαζιά; Θα ανοίξουν κάποια στιγμή; «Ελπίζω. Πρέπει. Υπάρχουν χιλιάδες πλέον άνεργοι στο επάγγελμα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και στη μία περίπτωση που ακούστηκε για τον χώρο της μουσικής είπε: «Αποδέχομαι τις πραγματικές περιπτώσεις. Είναι καταδικαστέες. Βγήκε όμως ένα θέμα που πιστεύω ότι έκρυβε σκοπιμότητα.

Ίσως οι τραγουδιστές το κατάλαβαν. Ο κόσμος λόγω καραντίνας πιάνεται ίσως από τέτοια ζητήματα, που είναι ό,τι πρέπει για να εξυπηρετηθεί κάποιος σκοπός».

Δείτε ακόμη: O Θέμης Αδαμαντίδης διαψεύδει πως τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο

Τον είδαμε σε πολλές μουσικές εκπομπές να εμφανίζεται και η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να τον απολαύσουμε. Αναφέρομαι στο «Στην υγειά μας» αλλά και στο «Σπίτι με το Μega» και τη συνεργασία του με τον Χρήστο Μάστορα από τις Μέλισσες.

«Ο Χρήστος Μάστορας είναι ένας πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης από όλο τον κόσμο αποδεκτός, και αρέσει και σ' εμένα. Τον θαυμάζω, και όπως με εκτιμάει εκείνος τον εκτιμώ κι εγώ. Του εύχομαι να έχει μια πολύ καλή καλλιτεχνική πορεία, αλλά και στην ζωή του.

Αλλάζω θέμα. Και τον ρωτώ πόσο τον έχει χαρακτηρίσει το τραγούδι «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί».

«Είναι πανέμορφο τραγούδι, σκέτο δημιούργημα, που πραγματικά δικαιώνει αυτούς που το έγραψαν. Το Σαράντη Αλεβιζάτο και τον Μάριο Τόκα που το υπογράφουν.

Σε κάποιες καταστάσεις, σε κάποιες σχέσεις που ήταν αποτυχημένες, και οι άνθρωποι δείχνουν επιμονή και υπομονή για να σωθεί αυτή η σχέση... Γιατί, εκεί αναφέρεται το συγκεκριμένο τραγούδι. Τελικά μια σχέση μπορεί να μην αξίζει, αλλά υπάρχει μια πραγματική προσπάθεια για να σωθεί. Και η νύχτα μυρίζει γιασεμί τελικά. Όλα τα στραβά μαζί, και όμως η νύχτα μυρίζει γιασεμί...».



Δεν γινόταν να μην αναφερθώ στο πρόσφατο, δυσάρεστο περιστατικό της σύλληψής του... Τι συνέβη τελικά; «Ήταν μια συνάντηση φίλων. Δεν καταλάβαμε πώς πέρασε ο χρόνος.

Θυμηθήκαμε πώς ήταν να αισθανόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι και να βγαίνουμε τη στιγμή που επιθυμούμε, χωρίς δικαιολογητικό και sms», περιέγραψε και απάντησε αρνητικά στο αν επηρέασε την ψυχολογία του το γεγονός.


«Γιατί να μου ρίξει την ψυχολογία; Ούτε υφυπουργός είμαι ούτε δάσκαλος κατηχητικού! Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Και, στο φινάλε, δικαίωμά μου δεν είναι; Πρέπει να πάω κάπου που διαφημίζουν; (σ.σ.: Προβεβλημένα και γνωστά καζίνο). Πάω εκεί που θέλω εγώ».

Όνειρό του τώρα είναι να επανέλθει η κανονικότητα. «Ο κόσμος ίσως δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε μπει σε μια εικονική ζωή και δεν μπορούμε να απολαύσουμε το περιβάλλον». Θα κάνει το εμβόλιο; «Θα το σκεφτώ. Δεν θα είμαι από τους πρώτους. Από τους τελευταίους ίσως!»