Ο Πέτρος Βαγιόπουλος είναι ένας από τους πιο πολυτραγουδισμένους συνθέτες, αφού το «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», που έγραψε μαζί με τον Ρασούλη, άφησε ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις συνεργασίες του, με τον Ορφέα Περίδη, τον Φοίβο Δεληβοριά και άλλους σύγχρονους τραγουδοποιούς, παρουσιάζοντας συνεχώς νέα τραγούδια.

Μάλιστα, με τον Ορφέα Περίδη μοιράζονται το τραγούδι «Καλημέρα», που έκανε πρόσφατα σχετική επιτυχία, εν μέσω της πρωτης καραντίνας.



Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι ετοιμάζει και θα κυκλοφορήσει σύντομα και νέο τραγούδι: «Εγώ, σε λίγες μέρες, με τους ΣΟΥΑΡέ και τον Κωστή Μαραβέγια γκεστ, θα κυκλοφορήσω το «Τροβαδούρος», από το Όγδοο Και γράφουμε κι ένα σουξέ, που θα πουν μόνοι τους οι "ΣΟΥΑΡέ".. Περνάμε ωραία μιλώντας, παίζοντας και γράφοντας τραγούδια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν δίστασε να μας αποκαλύψει περισσότερα για το νέο του τραγούδι. «Το τραγούδι που έχω έτοιμο και θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo, είναι με την ίδια στιχουργό, (σσ Μερόπη Γραμμένου) του τραγουδιού "Καλημέρα" που είχα μοιραστεί με τον Ορφέα Περίδη.

Η Μερόπη είναι η κόρη του Θοδωρή Γραμμένου που έχει γράψει στίχους σε αρκετά τραγούδια με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση σαν συνθέτη, και επίσης με τον Θ. Δερβενιώτη. Αλλά καμία σχέση η Μερόπη με τον πατέρα της.»



- Σε βρίσκω ανεβασμένο ψυχολογικά

«Γενικά είμαι καλά με τους "ΣΟΥΑΡέ" που συνεργάζομαι. Το συγκρότημα απαρτίζεται από τον γιο μου, τον Αλκαίο Σογιούλ που είναι εγγονός του μεγάλου Σογιούλ, και ο Μιχάλης Δαρμάς που παίζει μπάσο κτλ

Είναι πολύ καλά παιδιά, κάνουμε παρέα και γράφουμε τραγούδια χωρίς άγχος αν θα γίνουν επιτυχίες. Φαντάσου ότι το τραγούδι "Καλημέρα" που είναι ακόμα πρόσφατο, (σσ κυκλοφόρησε τον Ιούλιο) για να το γράψουμε κάναμε 100 ώρες, και ο "Τροβαδούρος" που θα κυκλοφορήσει σε λίγο, κάναμε 120 ώρες.

Δεν έχουμε άγχος, πίνουμε καφέ, συζητάμε, κουβεντιάζουμε και παίζουμε.. Αν δεν ήταν οι "ΣΟΥΑΡέ" δεν θα έμπαινα στον κόπο να πάω στο στούντιο και να χάσω χρόνο. Όλα γίνονται στο Home studio που έχουμε σπίτι ισάξιο και καλύτερο».



Το παρασκήνιο της είδησης σχετικά με τον θάνατο του αγαπημένου συνθέτη - στιχουργού και η ανάρτηση στο Facebook

Τον ξανασυναντήσαμε όμως πριν από λίγες ημέρες ως πηγή της είδησης του θανάτου του σημαντικού συνθέτη-στιχουργού Τάκη Μουσαφίρη. Μια ανάρτηση δική του στη σελίδα του στο Facebοok έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και όλα τα σοβαρά ειδησεογραφικά sites κάτω από την αναγγελία του θανάτου του Τάκη Μουσαφίρη είχαν την ανάρτηση του Πέτρου Βαγιόπουλου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του.

Του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πώς έγινε όλο αυτό

«Ήμασταν μαζί με τον Γιώργο Μαργαρίτη και πίναμε καφέ, κατά τις 11 το πρωί. Στις 11.30 με πήρε ένας φίλος στο τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει άσχημα νέα και πως έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μουσαφίρης και μάλιστα από κορονοϊό. Αναστατώθηκε ο Γ. Μαργαρίτης, γιατί η γυναίκα του είναι από την περιοχή καταγωγής του Τ. Μουσαφίρη (σ.σ.:Ιωάννινα).

Πήγα σπίτι, αναστατωμένος όπως ήμουν και στεναχωρημένος από το γεγονός, και διαπίστωσα ότι κανένας δεν είχε ανεβάσει την είδηση. Έτσι, έκανα την ανάρτηση στη σελίδα μου στο Facebook. Μετά από λίγη ώρα άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο δημοσιογράφοι και να με ρωτούν για την ανάρτηση, σε σημείο να αναρωτιέμαι αν ήταν λάθος μου.

Πέρασε μία ώρα σχεδόν και δεν έβλεπα καμία άλλη ανάρτηση για το θέμα. Κάποια στιγμή είδα την είδηση του θανάτου για τον Τάκη Μουσαφίρη σε άρθρο δημοσιευμένο και έγραφε μέσα “όπως έγραψε ο Πέτρος Βαγιόπουλος” ...

Έγραψαν για τον θάνατο ενός σημαντικού δημιουργού και αυτή η πληροφορία ήταν από μένα», αποκαλύπτει. Έπειτα από αρκετή ώρα, άρχισαν να γράφουν σχετικά και τα υπόλοιπα sites, αλλά έως εκείνη τη στιγμή ο Βαγιόπουλος είχε άγχος, φοβούμενος αν είχε κάνει τη λάθος ανάρτηση τη λάθος ώρα.

«Εγώ ανέφερα στο Facebook την είδηση από σεβασμό στο έργο και στο πρόσωπο του Τ. Μουσαφίρη. 

Το είπα σε όλους τους δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί μου. “Αν θέλετε να μάθετε από τι πέθανε, πάρτε το πιστοποιητικό θανάτου ή τον θεράποντα ιατρό, το μαθαίνετε και τελειώνει η υπόθεση”.

Νόμιζα ότι η είδηση είχε ανεβεί από τους δημοσιογράφους, αλλά τελικά από ό,τι φάνηκε ήμουνα ο πρώτος. Τι να πω».



Ως προς τις επαφές του με τον Γ. Μαργαρίτη και το αν έχουν φιλική σχέση, απαντά θετικά. «Ιδίως τώρα τελευταία κάνουμε πολύ περισσότερο παρέα, γιατί φροντίζω τον δίσκο που κάνει.

Έχει τραγούδια όπως το “Χαράματα, η ώρα τρεις”, “Πάμε στο Φάληρο” κ.ά. Είναι καμιά 20αριά τραγούδια, αυτά τα κανταδόρικα ρεμπετικολαϊκά, που ταιριάζουν στη φωνή του Γ. Μαργαρίτη, και θα κυκλοφορήσει, όπως αναμένεται, ο δίσκος από την εφημερίδα σας».

Πώς προέκυψε αυτό;

«Ο Αντώνης Πρέκας πήρε τηλέφωνο για να δει τι κάνω. Μιλούσαμε αρκετή ώρα. Στο τέλος του είπα για τα τραγούδια και μου είπε “στείλτε ένα δείγμα”. Έτσι κι έγινε.

Του έστειλα μερικά να τα ακούσει και του άρεσαν. Μάλιστα, αυτό που δεν ξέρουν όλοι, όπως είπα στη συνέντευξη που έδωσα στον Γ. Μανιάτη, είναι ότι ο Γ. Μαργαρίτης στα κέντρα όπου τραγουδάει λέει και Θεοδωράκη και Ξαρχάκο και Χατζιδάκι. Δεν τραγουδάει κανένα του Γονίδη ποτέ. Κανένα του Ρέμου, ποτέ.

Όλοι οι “έντεχνοι” είναι θετικά διακείμενοι στον Μαργαρίτη. Ο Γίωργος Μαργαρίτης είναι πολύ καλό παιδί και “ψοφάει” για τραγούδια. Άμα τον φωνάξω, ό,τι ώρα και να είναι, και του πω “έλα, έχω ένα τραγούδι που μουσική και στίχους έγραψε ο τάδε”, θα τρέξει, όπου και να είναι, και θα έρθει να το ακούσει».