Η έκθεση «Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης» θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Απριλίου στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών. Πρόκειται για μία διαδικτυακή περιήγηση 35 λεπτών, όπου οι επιμελητές της έκθεσης θα παρουσιάσουν τις θεματικές ενότητες και τα πιο σημαντικά εκθέματα, ενώ παράλληλα θα ακούγονται αποσπάσματα από τα προσωπικά ημερολόγια και τις επιστολές του Ίωνος Δραγούμη.

Την έκθεση είχε διοργανώσει τον Οκτώβριο του 2020 το Τμήμα Αρχείων της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη δολοφονία του. Την επιμέλεια της είχαν αναλάβει οι Ναταλία Βογκέικωφ, Ελευθερία Δαλέζιου, Λήδα Κωστάκη, Νατάσα Λαιμού και ο Αλέξηγς Μάλλιαρης. Η έκθεση, ενώ αρχικά επρόκειτο να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, έκλεισε μετά από τρεις εβδομάδες λειτουργίας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του Covid-19.

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται σπάνιο και άγνωστο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Ίωνος Δραγούμη, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορα και δωρήθηκε στην Αμερικανική Σχολή το 1959. Αφορά στην παιδική του ηλικία, τη δράση του, τον Μακεδονικό Αγώνα, τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την εν ψυχρώ δολογονία του και άλλες σημαντικές στιγμές της ζωής του. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται στοιχεία, που αφορούν στο σύγχρονο Κίνημα του Νεοελληνισμού στην Τουρκία στις αρχές του 20ού αιώνα.