Τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και με δωρεάν είσοδο ανοίγουν προς το κοινό αρκετές Αίθουσες Τέχνης προσκαλώντας τους φιλότεχνους να τις επισκεφθούν από κοντά.

Με την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να κλείσουν ξανά τις galleries τους οι υπεύθυνοι των αιθουσών αυτών δούλεψαν για να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο παρουσίασης σπουδαίων εκθέσεων τέχνης με πρώτο βήμα τη δυνατότητα επίσκεψης των πελατών τους μέσω ραντεβού.

Η Γκαλερί Μορφές στο Ρέθυμνο παρουσιάζει έως τις 8 Μαϊου την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο Μ Η Λ Ω, ως ένα σχόλιο στην επιβολή λογοκρισίας της ανθρώπινης έκφρασης. Η έκθεση που επιμελείται η Στέλλα Δρυγιαννάκη και στην οποία συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες στόχο έχει να εκφέρει Σύγχρονο Πολιτικό Λόγο μέσω της εικαστικής αναπαράστασης.

Η gallery genesis στο Κολωνάκι μετά από 2 μήνες ανοίγει και πάλι και σας προσκαλεί στην sold out έκθεση της ελληνοαυστραλέζας Chrys Roboras “Stories I cannot tell…” που έμεινε κλεισμένη μέσα στην αίθουσα. Στα έργα της η καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή σε τεράστια, πολύχρωμα ημι-αφηρημένα τοπία.

Στην γκαρελί «τα Δύο Χωριά» στο Ψυχικό ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει δια ζώσης την έκθεση του Ηλία Καφούρου με τίτλο Push Buttons, που θα εγκαινάστηκε στις 16 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα ανόμοιων σημείων αναφοράς, όπως ο κινηματογράφος, η κουλτούρα του διαδικτύου, η αναγεννησιακή ζωγραφική ή τα βουδιστικά «μάνταλα», ο Ηλίας Καφούρος υφαίνει ιλιγγιωδώς πολύπλοκες και εκπληκτικά υπερκορεσμένες συνθέσεις που είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και φέρουν αναμφισβήτητα την υπογραφή του ιδιώματός του.

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στο Κολωνάκι άνοιξε για το κοινό το Σάββατο 10 Απριλίου η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κρανίου «Νεκρές Φύσεις» έκθεση, σε επιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί μια ενότητα περίπου 35 έργων από λάδι σε καμβά με θέμα της, όπως αναφέρει η ιστορικός της τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, «φαινομενικά τουλάχιστον, κουτιά από φαρμακευτικά σκευάσματα».

Τέλος, ήδη από την Τετάρτη 7/4 δέχεται κόσμο η έκθεση «Κάνε ό,τι κάνω» των Ηλία Παπαηλιάκη και Νικόλα Σημαντηράκη στην «a.antonopoulou.art» στο Μοναστηράκι. Η έκθεση αυτή θα διαρκέσει έως 08 Μαΐου 2021.