Ύστερα από αρκετούς μήνες, ο Πολιτισμός ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να δεχτεί τους «φίλους» του. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς για να ανοίξουν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή μουσεία, θέατρα, σινεμά, τα οποία παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση αφορά τρεις ημερομηνίες-κλειδιά για το άνοιγμα του Πολιτισμού:
Η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού. Τα μουσεία είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα, καθώς αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις και από τους τουρίστες που θα καταφθάνουν σταδιακά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τονίζεται όμως ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους.

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες και προτείνεται ως ημερομηνία η 28η Μαΐου.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Δεν θα λείψουν τα μέτρα προστασίας

Η χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση και φυσικά ο περιορισμένος αριθμός ατόμων είναι από τα μέτρα τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ. Ενώ τα ίδια μέτρα αναμένεται να ισχύουν και για τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού.