Εικόνες από πριν και μετά την αποκατάσταση των διαδρομών στην Ακρόπολη παρέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιτελεί ένα σημαντικό και άρτιο επιστημονικά έργο στην Ακρόπολη.

Η Λίνα Μενδώνη από το βήμας της Βουλής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι όλες οι μελέτες που υλοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των υφιστάμενων, από το 1976, διαδρομών στον Βράχο, εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα.

Αναφορικά με τις τσιμεντένιες διαδρομές του αείμνηστου Γιάννη Τραυλού η υπουργός τόνισε ότι αυτές προϋπήρχαν της ένταξης της Ακρόπολης στα μνημεία UNESCO. «Οι διαδρομές σήμερα αποτελούν επανάληψη των παλαιών με καλύτερο υλικό», τίνισε η Λίνα Μενδώνη.
akropoli1

«Κατ’ αρχήν πρέπει να αντιληφθείτε ότι οι εργασίες για τη διαμόρφωση των διαδρομών στην Ακρόπολη για άτομα ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, καθώς και η τοποθέτηση του ανελκυστήρα πλαγιάς θεωρούνται έργα μικρής κλίμακας» είπε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε:
akropoli2

«Προφανώς αγνοείτε ότι στη Δήλωση Εξέχουσας Οικουμενικής Αξίας (statement of universal value), που υπέβαλε, το 2013, η χώρα μας στην UNESCO για την Ακρόπολη, και η οποία εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2015, περιλαμβάνονται οι εργασίες που έγιναν και γίνονται, και μάλιστα με σαφή αναφορά στα έργα προσβασιμότητας για εμποδιζόμενα άτομα».
akropoli4
akropoli5

«Σας βεβαιώ -επειδή θέλετε να το παραγνωρίζετε- ότι η Ελλάδα και το επιστημονικό δυναμικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την επιστημονική επιμέλεια και εποπτεία του Μανώλη Κορρέ, επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και άρτιο επιστημονικά έργο στην Ακρόπολη. Τα έργα στην Ακρόπολη έχουν ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια -στα περισσότερα είναι εμπλεκόμενος ο κ. Κορρές- με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της Χάρτας της Βενετίας και των Διεθνών Συμβάσεων» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, παραθέτοντας φωτογραφίες πριν και μετά την αποκατάσταση των διαδρομών καθώς και βίντεο με τον κ. Κορρέ.