Τίτλοι τέλους έπεσαν δυστυχώς για τη μεγάλη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών Village Cinemas στο Παλαιό Φάληρο, όπως δισπίστωσαν πολλοί σινεφίλ όταν έσπευσαν να κλείσουν τα εισιτήριά τους τις τελευταίες μέρες. Με λύπη διαπίστωσαν ότι ο μεγάλος πολυχώρος έκλεισε οριστικά.

Όπως άλλωστε είναι γνωστό το συγκρότημα SouthPolis είχε βγει σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank με τελικό πλειοδότη το επενδυτικό fund Brooklane το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά μεγάλων ακινήτων. Έτσι, το ακίνητο των 18 στρεμμάτων πρόκειται να αξιοποιηθεί για επαγγελματικές χρήσεις (γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων) όπως άλλα αντίστοιχα ακίνητα της επενδυτικής εταιρείας ενώ υπάρχουν συζητήσεις και για άλλες χρήσεις.

Άλλωστε και η κινηματογραφική αγορά πνέει τα λοίσθια με την είσοδο της ηλεκτρονικής παροχής κινηματογραφικού υλικού μέσα από πλατφόρμες, με τελειωτικό χτύπημα την εμφάνιση του κορονοϊού. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη μέτρηση ο μέσος όρος θεατών ήταν 6 άτομα ανά αίθουσα.

Ποια Village παραμένουν σε λειτουργία 

Πηγές της Village Roadshow επιβεβαίωσαν τη διακοπή λειτουργίας του Village στο Φάληρο, προσθέτοντας ότι σήμερα, στην Αθήνα λειτουργούν τέσσερα Village Cinemas και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες περιοχές:
• Στο Μαρούσι, στο The Mall Athens
• Στον Άγιο Δημήτριο, στο Athens Metro Mall
• Στον Ρέντη
• Στο Παγκράτι
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν Village
Cinemas σε Θεσσαλονίκη (Mediterranean
Cosmos), Βόλο και Λάρισα (Fashion City
Outlet)