Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο ίδιος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σε συνέχεια της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής, διαδικασία που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή στο κορυφαίο θέατρο της χώρας.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μόσχου προκρίθηκε για την πλήρωση της θέσης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τριετή θητεία.

Η πολιτική ηγεσία έκανε δεκτή την εισήγηση, την αξιολόγηση και την κατάταξη της Επιτροπής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.



Η τοποθέτηση του Μόσχου στην κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου έρχεται μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στις 6/2 και ενώ, στο μεσοδιάστημα, είχε αναλάβει η Έρι Κύργια μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε τότε ότι «προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής να αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους».

Στις 16 Ιουλίου 2021 το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη συγκρότηση και τη σύνθεση ειδικής επιτροπής για την αξιολόγηση και επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.