Στην Προεδρική σουίτα Marie Christine του St. George Lycabettus παρέθεσαν δεξίωση για 15 προσωπικότητες  η Ada Ηλιοπούλου και ο Tom Volf , Πρόεδρος του Callas Foundation του Παρισιού, συγγραφέας του βιβλίου “Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» , σκηνοθέτης και παραγωγός της  ομώνυμης παράστασης της Μόνικα Μπελούτσι καθώς και της ταινίας-ντοκιμαντέρ  Maria by Callasτης Filmtrade.


Σε ένα μακρύ τραπέζι στρωμένο με μαύρο τραπεζομάντιλο, χρυσά εντυπωσιακά σουπλά και λαμπερές λεπτομέρειες σχεδιάστηκε από την Αντουανέττα Κουτσουράδη μια σύνθεση με λευκά πλουμόζ μέσα από τα οποία ξεπηδούσαν κατακόκκινα τριαντάφυλλα που δημιούργησαν μια εικαστική παρέμβαση στο δείπνο.
Η δεξίωση ξεκίνησε με τρία cocktails από το διάσημο Prosecco One & Only της Fantinel : κλασικό βενετσιάνικο Bellini με ροδάκινο, το Casta Diva και το Celeste Aϊda με φράουλα.
 Το μενού του executive chef Βασίλη Μήλιου ήταν εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Παρίσι για τους στενούς της φίλους. Το κάλεσμα ήταν μόνο για 15 προσωπικότητες από Ελλάδα και Αμερική, στις οποίες ο Τομ Βολφ υπέγραψε και δώρισε το βιβλίο του «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις»,  που την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε επισήμως από τις Εκδόσεις Πατάκη στο Μέγαρο Μουσικής.  Ο γνωστός συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία με ένα συλλεκτικό στυλό Tibaldi που ήρθε ως δώρο από την οικογένεια Μανιάρα.

 Η Άντα Ηλιοπούλου και ο Τομ Βόλφ

Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews, Ada Ηλιοπούλου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Ειρήνη Βασιλοπούλου

Η δεξίωση ξεκίνησε με τρία cocktails από το διάσημο Prosecco One & Only της Fantinel : κλασικό βενετσιάνικο Bellini με ροδάκινο, το Casta Diva και το Celeste Aϊda με φράουλα. Το μενού του executive chef Βασίλη Μήλιου ήταν εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Παρίσι για τους στενούς της φίλους.

 

Το κάλεσμα ήταν μόνο για 15 προσωπικότητες από Ελλάδα και Αμερική, στις οποίες ο Τομ Βολφ υπέγραψε και δώρισε το βιβλίο του «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις», που την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε επισήμως από τις Εκδόσεις Πατάκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Τομ Βολφ και ο διάσημος εικαστικός εκ Νέας Υόρκης, Γιάννης Αμοργιανός.

 

Ο γνωστός συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία με ένα συλλεκτικό στυλό Tibaldi που ήρθε ως δώρο από την οικογένεια Μανιάρα. Μόλις οι καλεσμένοι κάθισαν στο τραπέζι, εμφανίστηκε ξαφνικά το γνωστό ντούετο με τα ηλεκτρικά βιολιά Duo Violins , Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος που εντυπωσίασαν παίζοντας μια σειρά γνωστών κομματιών αλλά με τον δικό τους σύγχρονο προσωπικό τρόπο.

 

Ο Τομ Βολφ και ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Μόλις οι καλεσμένοι κάθισαν στο τραπέζι, εμφανίστηκε ξαφνικά το γνωστό ντούετο με τα ηλεκτρικά βιολιά Duo Violins , Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος που εντυπωσίασαν παίζοντας  μια σειρά γνωστών κομματιών αλλά με τον δικό τους σύγχρονο προσωπικό τρόπο.
Ο Τομ Βολφ σηκώθηκε όρθιος κάνοντας μια πρόποση για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους και την καλή του φίλη από το Παρίσι , Ada Ηλιοπούλου για το ταξίδι που του οργάνωσε στην Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων: «Αγάπησα πολύ την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε με την Μόνικα Μπελούτσι εδώ. Έχω σκέψεις να επανέρχομαι στην όμορφη χώρα σας συχνά, έχοντας πολλά νέα σχέδια που θα ήθελα να πραγματοποιήσω μέσα στο επόμενο διάστημα ,τόσο όσο αφορά νέες παραγωγές με Έλληνες συντελεστές όσο και για το Foundationτης Κάλλας Παρισιού που αυτή την στιγμή ετοιμάζει το Μουσείο της Κάλλας.»
Ντομένικα Δανιήλ-Τσοπελογιάννη, Ada Ηλιοπούλου, Ειρήνη Νταϊφά , Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews, Μαρίλια Βαζαίου
Το δείπνο ξεκίνησε αμέσως μετά την πρόποση.
Όλα τα πιάτα της βραδιάς είχαν ονόματα από όπερες που αγαπούσε η Μαρία Κάλλας. Ως  welcome ήρθε το «Turandot» που ήταν μια AmuseBouche από κολοκύθα. Η «Madame butterfly» ήταν το πρώτο πιάτο με μια τραγανή πεταλούδα ως ντεκόρ να συνοδεύει τον τρυφερό αστακό με σάλτσα hollandaise και μπουκέτο με βλαστάρια σπαραγγιών. Το κυρίως πιάτο λεγόταν «Tosca», φρέσκο λαβράκι με κρέμα μελιτζάνας, μπρόκολο ρομανέσκο & μαστίχα βινεγκρέτ και σάλτσα φινόκιο με εσπεροειδή.
Το δείπνο συνόδευσαν οι βραβευμένοι Ιταλικοί οίνοι Fantinel με το Borgo Tesis pino grigio, ένα λευκό κρασί με ζωηρό σώμα και λουλουδάτα αρώματα καθώς και τα βραβευμένα Sun Goddess by Mary J.Blige & Marco Fantinel σε pinot grigio ramato με μια σύνθεση από ροδάκινο, πεπόνι και βατόμουρα σε γήινες νότες αλλά και το αντίστοιχο sauvignon blanc με τροπικές και πικάντικες νότες κίτρινης πιπεριάς, μπανάνας και πεπονιού.

 

Οι Duo Violins, Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος με τον Τομ Βολφ και Άντα Ηλιοπούλου.

 

 

Η Tosca με φρέσκο λαβράκι με κρέμα μελιτζάνας, μπρόκολο ρομανέσκο & μαστίχα βινεγκρέτ και σάλτσα φινόκιο με εσπεριδοειδή.

 

Το αγαπημένο επιδόρπιο του Τομ Βολφ Rosa Ispahan, ένα μεγάλο μακαρόν με γεύση τριαντάφυλλο γεμάτο με ροδοπέταλο και κρέμα λίτσι, διακοσμημένο με φρέσκα σμέουρα.