Για τη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Βεάκη, «Κάποτε στο Βόσπορο», τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αξέχαστη ταινία «Όλα είναι Δρόμος», μίλησε στα parapolitika.gr και τη Σάσα Σταμάτη ο κορυφαίος ηθοποιός, Γιώργος Αρμένης.

Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας τη σημασία του και το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε όχι μόνο για τον κοροναϊό, αλλά και για τη γρίπη. Το κορυφαίο του σχόλιο όμως αποτέλεσε η αλησμόνητη ατάκα του «Ηλία, ρίχτο» που τον σημάδεψε και αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα στιγμιότυπα της «πλούσιας» καριέρας του.

- Μίλησέ μας για την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία
Είναι μια παράσταση που μιλάει για ιστορικά θέματα των ανθρώπων. Καθημερινά θέματα. Η ιστορία όλη για μένα είναι σημερινή γιατί είναι το ίδιο ακριβώς που κάνει ο Ερντογάν. Είναι γείτονας και κακός ο γείτονας και δεν αλλάζεται αν ήταν φίλος θα τον αλλάζαμε. Ο κακός ο γείτονας πάντα θα είναι εκεί.

- Μίλησέ μου για το ρόλο σου ;
Υποδύομαι τον Φραγκίσκο Μελαχρινό που είναι ένας αυτοδίδακτος λαϊκός άνθρωπος, δεν έχει σπουδάσει που προσπαθεί να επιβιώσει σ αυτή την κοινωνία και την κατάσταση των ανθρώπων και όλα αυτά το πολιτικό παιχνίδι που παίζει πάντα η Τουρκία χρόνια τώρα. Θέλει να διώξει συνέχεια ανθρώπους παρόλο που υπογράψανε την συνθήκη της Λοζάνης, ανταλλάξανε τους πληθυσμούς και τα χωρικά ύδατα. Τώρα πια παραβιάζονται όλα έτσι ήταν και τότε και τώρα.
kapote_sto_vosporo_5
- Στην τηλεόραση δεν σε βλέπουμε θες να κάνεις;
Φυσικά θέλω να κάνω αλλά είναι πολλά τα επεισόδια πρέπει να είμαι εκεί συνέχεια δεν είναι εύκολο να τα κάνεις όλα. Το καλύτερο είναι ότι δουλεύουνε νέα παιδιά και ποτέ δεν έχω κλείσει πόρτα στους νέους κάτι που γίνεται. Η νεολαία πρέπει να προχωρήσει και να ανοίξει δρόμους δικούς της πάνω στο θέατρο στη τέχνη στη ποίηση στο τρόπο που πρέπει να άγονται στη σκηνή και στη ζωή τους. Και να εκτιμούν τους συναδέλφους τους και τους θεατές μας που μας ζούνε.

- Εμβολιάστηκες;
Ναι ήμουν από τους πρώτους. Έκανα τα δύο έχω κάνει και το τρίτο και της γρίπης. Τέσσερα συνολικά. Και αν μου πουν να κάνω και άλλο θα κάνω και άλλο.

- Θέλω να μου μιλήσεις για την εμβληματική ταινία «Όλα είναι δρόμος» σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη και σενάριο του Γιώργου Σκαρπαδώνη τι θυμάσαι;
Αυτή η ταινία δεν μ αφήνει ήσυχο παντού μου φωνάζουν «Ηλία ρίχτο», το όνομά μου στην ταινία ήταν Μάκης Τσετσένογλου να φανταστείς με φωνάζουν Μάκη.

- Σε δυσκόλεψε κάτι στην ταινία αυτή;
Όχι είχα πολύ καλή συνεργασία με σκηνοθέτη μου Παντελή Βούλγαρη.

- Την ώρα που λες το «Ηλία Ρίχτο» βγήκε με την πρώτη λήψη η σκηνή ή χρειάστηκε επανάληψη;

Είχαμε ξενυχτήσει δυο μέρες στα χωράφια για να μπορέσουμε να φαίνεται αυτή η ταλαιπωρία και η κούραση γιατί πάντα τα λαϊκά μπουζουξίδικα κοινώς σκυλάδικα τελειώνουν όταν ξημερώσει. Έτσι κι εμείς βγήκαμε το ξημέρωμα απέξω με την κυρία Μαράντη που τραγούδαγε και εγώ υπέγραφα μια επιταγή έβαζα την φωτιά μου και έφευγα.