Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και συνθέτουν ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κάντε τη χειμωνιάτικη βόλτα σας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στην ονειρική ατμόσφαιρα του Θόλου, του Ξέφωτου, του Πευκώνα και των Φυτεμένων Δωμάτων, ανακαλύψτε την ελευθερία του παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες και εξερευνήστε τα όρια μεταξύ φωτός, χρωμάτων και κίνησης.
Jen_Lewin_s_Aqueous_Photograph__SNFCC_Nikos_Karanikolas_Artwork___2021_Jen_Lewin__9_

Ακολουθήστε τις φωτεινές διαδρομές του εμπνευσμένου από τη φυσική συμμετρία Aqueous της Jen Lewin στο Ξέφωτο. Παίξτε με τις διαδραστικές πλατφόρμες του, που είναι σχεδιασμένες για να ανιχνεύουν τις ανθρώπινες κινήσεις.
Studio_Toers_Firefly_Field__photo_SNFCC_Nikos_Karanikolas__2_

Συνεχίζοντας τη βόλτα σας προς τον Πευκώνα, συναντήστε το Living Lantern των NEON και Frankie Boyle Studio, ένα κινητικό έργο που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή και χαρίζει μια ευεργετική ανάπαυλα διαλογισμού.


Αμέσως μετά, αφήστε τη λάμψη των πυγολαμπίδων του Firefly Field του Studio Toer να σας οδηγήσει στον Θόλο, εκεί όπου στο δικτύωμα του αιωρούνται εκατοντάδες κινούμενα σημεία φωτός.
NEON_and_Frankie_Boyle_Studio__Living_Lantern__photo_SNFCC_Nikos_Karanikolas__1_

Τέλος, περπατήστε στο μονοπάτι του Φάρου που φωτίζεται από τους τέλειους κύκλους του Crop Circles των Beforelight, οι οποίοι ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και βρίσκονται σε αντίθεση και, ταυτόχρονα, συνομιλούν με τη γεωμετρία του κτηρίου του ΚΠΙΣΝ.

Οι φωτεινές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά 17.00 με 00.00 μέχρι τις 06/01/22.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.