Κυκλοφορεί τον Μάιο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το συγκλονιστικό ιστορικό της σημαντικότερης ίσως επιστημονικής ανακάλυψης των τελευταίων χρόνων, που έσωσε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέσα στην πανδημία: ο αγώνας ενάντια στον χρόνο για τη δημιουργία του πρώτου εμβολίου mRNA από τους Δρα Οζλέμ Τουρετζί και Δρα Ουγούρ Σαχίν, τους ερευνητές που ίδρυσαν την BioNTech, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2.

Το βιβλίο Το εμβόλιο που άλλαξε τον κόσμο – Η συγκλονιστική μάχη για να νικήσουμε την πανδημία είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ερευνητών με τον δημοσιογράφο Τζο Μίλερ, ο οποίος παρακολουθούσε πολύ στενά και κατέγραφε τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους. Παρουσιάζει –με μεστή αφήγηση που κόβει την ανάσα– την εκπληκτική πορεία τους προς έναν τεράστιο επιστημονικό θρίαμβο και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του νέου θαύματος της επιστήμης που έδωσε ελπίδες για εμβόλια ενάντια σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Image_2_f605f3ffc0e341d193a5f009d8b33bc8

Καθιστώντας τον αναγνώστη κοινωνό της απίστευτης επιστημονικής προόδου που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ερευνητών, το βιβλίο αποκαλύπτει πώς οι δύο γιατροί μπόρεσαν να αναπτύξουν είκοσι υποψήφια εμβόλια μέσα σε λίγες εβδομάδες, να πείσουν τις μεγάλες φαρμακευτικές να υποστηρίξουν το φιλόδοξο σχέδιό τους, να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Τραμπ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαθέσουν περισσότερες από τρία δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε όλο τον κόσμο, σε χρόνο ρεκόρ.

«Έχω διαβάσει το βιβλίο του Τζο Μίλερ σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου της BioNTech. Ο Ουγούρ Σαχίν είχε ήδη αντιληφθεί την έκταση της πανδημίας στις 24 Ιανουαρίου 2020. Εγώ δεν ήμουν τόσο γρήγορη».

Άνγκελα Μέρκελ, πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας

«Η Pfizer αρχικά απέρριψε το εμβόλιο για τον Covid καθώς δεν πίστευε ότι ο ιός θα εξαπλωνόταν τόσο. Το ζευγάρι που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του εμβολίου που χορηγήθηκε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο λέει πώς ο φαρμακευτικός γίγαντας εσφαλμένα υπέθεσε ότι η επιδημία θα περιοριστεί γρήγορα».

The Telegraph

«Οζλέμ Τουρετζί και Ουγούρ Σαχίν: ο πιο διάσημος γάμος στην επιστήμη, μετά τη Μαρί και τον Πιερ Κιουρί που ανακάλυψαν τη ραδιενέργεια».

The Times (London)


ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η συγκλονιστική μάχη για να νικήσουμε την πανδημία
ΤΖΟ ΜΙΛΕΡ ΚΑΙ
Δρ ΟΖΛΕΜ ΤΟΥΡΕΤΖΙ – Δρ ΟΥΓΟΥΡ ΣΑΧΙΝ
Κυκλοφορεί τον Μάιο 2022 από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.