“Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο” υποστηρίζει η Μαρία Πολύζου και με το παράδειγμα της ζωής της μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο για να μην τα παρατήσουμε ποτέ!


Η αυτοβιογραφία της με τίτλο «ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books και αποκαλύπτει την αλήθεια μιας σπάνιας γυναίκας.

Το βράδυ της Τετάρτης, συναντήθηκε με τους αναγνώστες της σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική βραδιά στο Public Συντάγματος και με αφορμή το βιβλίο της έδωσε μία ομιλία που ο τίτλος της «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» συνοψίζει τη φιλοσοφία και τη στάση της απέναντι στη ζωή.

Η σπουδαία πρωταθλήτρια αποκάλυψε πως κατάφερε να κάνει όνειρα ακόμα και όταν τα πάντα γύρω της ήταν μαύρα και έδειξε το δρόμο της ανέλιξης, της επιτυχίας και της αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε δυσκολία στη ζωή.

Αυθεντική, ειλικρινής και βαθιά ανθρώπινη η Μαρία Πολύζου διατηρώντας ένα φωτεινό χαμόγελο αφηγήθηκε ιστορίες από την αθλητική πορεία της καθώς και δύσκολες στιγμές της ζωής της, ως κατάθεση ψυχής, όπως είπε. Γιατί μπορεί η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος να κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια όμως ο δρόμος μπροστά της ήταν γεμάτος εμπόδια και μάλιστα από εκείνα που αντικειμενικά θεωρούνται από τα πιο δύσκολα και ανυπέρβλητα στη ζωή.

Μίλησε για τα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και τον τρόπο που βρήκε να προχωρήσει στη ζωή της διαλέγοντας τους δρόμους που της άνοιξε το τρέξιμο και ο μαραθώνιος.

Θυμήθηκε την ημέρα εκείνη που αποφάσισε να γίνει μαραθωνοδρόμος και το μεγάλο της όνειρο που ήταν να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άνοιξε την καρδιά της και ξεφύλλισε εκείνες τις σελίδες της ζωής της που έτρεχε με πίστη και πείσμα ότι θα τα καταφέρει. Και τα κατάφερε!

4274
6581_ZETA_DOYKA_MARIA_POLIZOY_ELENA_VRETOY_932022__1_
6572_MARIA_POLIZOY_VOYLA_PATOYLIDOY_ELENA_VRETOY_932022

 

Εκείνο το εφηβικό δωμάτιο με τα πρώτα μετάλλια και τα κύπελλα αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τις επιτυχίες της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου. 14 Πανελλήνια ρεκόρ, κάτοχος μέχρι και σήμερα των πανελληνίων ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου και αυθεντικής διαδρομής, πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, 12η μαραθωνοδρόμος στον κόσμο το 1997 και η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο.

Πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό επί σειρά ετών κερδίζοντας το χρόνο και μετάλλια και στη συνέχεια την ίδια τη ζωή καθώς πρόσφατα βγήκε νικήτρια στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

Μίλησε και για την κόρη της, την Αγάπη, η οποία συγκίνησε με τα λόγια που είπε για τη μητέρα της. «Για εσάς είναι η φίλη, η πρωταθλήτρια, η προπονήτρια. Για εμένα είναι η μαμά μου. Και πρέπει να σας πω ότι είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Δεν τα παράτησε ποτέ και πουθενά και μου έμαθε κι εγώ να κάνω το ίδιο. Να μην τα παρατάω ποτέ», είπε.

Για το παράδειγμα ζωής της Μαρίας Πολύζου μίλησαν στην εκδήλωση ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η πρώτη χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο δημοσιογράφος και δρομέας Τάκης Πουρναράκης, η Έλενα Βρεττού από το Europa Donna Greece, και ο μεταμοσχευμένος πρωταθλητής Σήφης Τζουγανάκης.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων Πάκο Μποράο, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πολλά μέλη – δρομείς της MARATHON TEAM GREECE που η Μαρία ως προπονήτρια τους δείχνει τον δρόμο να βελτιώσουν τα προσωπικά τους ρεκόρ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος Νίκος Αρμένης.

Το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία