Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σας προσκαλεί στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αλέκα», την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 20:00, στην εξαιρετική παράσταση «Ο Θοδωρής του ’21», με τον καταξιωμένο ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη.

Μια επετειακή παράσταση, αφιερωμένη στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με αφηγηματικά αποσπάσματα για τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μοριά, γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ’21 και ένα πλούσιο οπτικό υλικό με σημαντικές φυσιογνωμίες της Επανάστασης, εικόνες από κορυφαίες μάχες, στιγμές από την πορεία της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και του Ελληνικού Έθνους προς την Ελευθερία!

Η παράσταση έχει σκοπό να μας ταξιδέψει στο κλίμα της προεπαναστατικής και επαναστατικής Ελλάδας, τονίζοντας και φέρνοντας στο σήμερα τα μηνύματα της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας, μέσα από τις αρχές και τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Στην απαγγελία των κειμένων ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

thumbnail_ΔΗΜΟΣ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ-23-ΜΑΡΤΙΟΥ-2022-1-scaled__2_

Γνωστά δημοτικά τραγούδια με αναφορά στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο ερμηνεύουν η Βασιλική Κίκιλη και ο Γιώργος Ντόβολος μαζί με την εξαιρετική πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”.

thumbnail_ΚΙΚΙΛΗ__1_
thumbnail_ντοβολος__1___1_

Στην παράσταση συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτούνται τα ακόλουθα:

– Θα πρέπει απαραίτητα να έχει προηγηθεί κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο email dhmos.zografou@zografou.gr. Για όσους δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους καλώντας στα τηλέφωνα 210-7718942, 213-2024158.

-Κατά την είσοδο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

-Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στον Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα», συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση(30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης)

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.