Πρεμιέρα στο Θέατρο Πειραιώς 131 κάνει αύριο Παρασκευή η παράσταση  «Οι γείτονες από πάνω»με πρωταγωνιστές την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιώργο Κοψιδά και την Υακίνθη Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα.

Η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για θεατρικό έργο «Los Neighbours de Arriba» του Ισπανού συγγραφέα Σέσκ Γκέϊ.

Είναι μια έξυπνη «οργασμική κωμωδία» που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών…την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ… με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα!

Λίγο πριν την πρεμιέρα οι πρωταγωνιστές μιλούν στο parapolitika.gr


Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου δήλωσε συγκεριμένα: «Είναι ένα πολύ έξυπνα γραμμένο κείμενο και πραγματικά αφορά όλους μας γιατί έχουμε σχέσεις, έχουμε γάμους μακροχρόνιους και υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα. Ο Δημήτρης Σταρόβας και εγώ είμαστε ένα ζευγάρι που είμαστε 15 χρόνια παντρεμένοι και η σχέση μας έχει πιάσει πάτο. Μαλώνουμε συνέχεια, το σεξ είναι από αραιό έως ποτέ. Υπάρχουν κάποιοι γείτονες από πάνω μας τους οποίους καλώ για να ανταποδώσω μια χάρη που μας είχαν κάνει, μας είχαν βοηθήσει με τη μετακόμιση, αυτοί οι γείτονες έχουν μια έντονη σεξουαλική ζωή την οποία εμείς ακούμε και μπορώ να πω ότι στην ουσία τους ζηλεύουμε λίγο γιατί εμείς δεν έχουμε και καλή σεξουαλική ζωή. Έρχεται λοιπόν το ζευγάρι αυτό το βράδυ και δεχόμαστε μια πρόταση η οποία είναι εντελώς ανατρεπτική, η οποία είναι ένα τσουνάμι που στο πέρασμά τους δεν αφήνει τίποτα όρθιο, τίποτα όπως ήταν πριν» εξηγεί η γλυκιά ηθοποιός.



Και συνεχίζει: «Είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία αλλά έχει και πάρα πολύ ουσία γιατί θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι από το κοινό θα δουν τον εαυτό τους». Όσο για τη συνεργασία της με όλο το team δηλώνει πως «Οι τέσσερις μας είμαστε μια υπεροχή ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γελάμε πάρα πολύ μεταξύ μας που επίσης είναι πολύ σημαντικό και δύσκολα το βρίσκεις και έχουμε πολύ καλούς κώδικες επικοινωνίας και υποκριτικούς και ως άνθρωποι. Θεωρώ ότι έχουμε δέσει πάρα πολύ καλά» λέει και προτρέπει τον κόσμο να το «ρίξει» έξω και να γελάσει καθώς γνωρίζει πόσο δύσκολες είναι οι μέρες που διανύουμε «Χρειαζόμαστε και να γελάσουμε, να ξεσκάσουμε λίγο γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι τόσο θλιβερά και μας έχουν κάνει να έχουμε κακή διάθεση, να έχουμε κατάθλιψη. Δεν περάσαμε και εύκολα τα τελευταία χρόνια οπότε είναι σημαντικό να γελάσουμε και λίγο αλλά και να προβληματιστούμε κιόλας» ολοκληρώνει.

Οι γείτονες από Πάνω, του Σέσκ Γκέϊ στο θέατρο Πειραιώς 131 - Monopoli.gr

Παράλληλα ο Δημήτρης Σταρόβας σημειώνει: «Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή την παράσταση με αυτούς τους ανθρώπους και το περιμένω με αγωνία γιατί μου είχε λείψει. Το θέατρο είναι μια μαγική διαδικασία. Με τον Δημήτρη Μαλισσόβα γνωριζόμαστε, από παλιά, μόνο κοινωνικά, τον συμπαθούσα ιδιαίτερα και τώρα διαπιστώνω, ότι εκτός από εξαιρετικός στην δουλειά του, είναι και ένας γλυκός άνθρωπος, συνηδητοποιημένος, ξέρει ακριβώς τι θέλει. Μας κατεύθυνε, όπως ακριβώς έπρεπε. Ήταν απολαυστική η διαδικασία, του στησίματος της παράστασης», είπε αρχικά.

Επίσης για τους συμπρωταγωνιστές του αποκάλυψε: «Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, είμαστε φίλοι από παλιά και τον Γιώργο Κοψιδά, τον γνωρίζω πολλά χρόνια, ενώ με την Υακίνθη Παπαδοπούλου συνεργάζομαι για πρώτη φορά. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί συνάδελφοι, και το κλίμα υπέροχο, χωρίς να το λέω αυτό τυπικά».

Οι γείτονες από Πάνω" στο Θέατρο Πειραιώς 131 για πρώτη φορά στην Ελλάδα |  news Ειδήσεις | Yupiii.gr


Ακόμα ο Γιώργος Κοψιδάς για την παράσταση αναφέρει : «Νιώθω όμορφα και πολύ χαρούμενο για την πρεμιέρα. Εχουμε φτιάξει μια ωραία παράσταση, την οποία αγαπήσαμε πολύ και ελπίζουμε  να την αγαπήσει και ο κόσμος. Το κείμενο είναι υπέροχο, με άφθονο γέλιο και όχι μόνο. Έχουμε περάσει απίστευτα στις πρόβες. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους», είπε αρχικά και παράλληλα δηλώνει: «Με τον σκηνοθέτη μας τον Δημήτρη Μαλισόββα, ήθελα πολλά χρόνια να συνεργαστώ και να που έφτασε η στιγμή. Το ίδιο συνέβη και με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου… Αλλά και ο Δημήτρης Σταρόβας και η Υακίνθη Παπαδοπούλου είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι. Τον ρόλο μου τον έχω αγαπήσει και τον απολαμβάνω. Πρόκειται για έναν άνθρωπο έξω καρδιά, παιχνιδιάρη, με μια παιδικότητα, αλλά και σεξομανή».

Οι «Γείτονες από πάνω» στο θέατρο Πειραιώς 131 | Athens Voice


Τέλος η Ιακύνθη Παπαδοπούλου που πρωταγωνιστεί στους «Γείτονες από πάνω» αποκαλύπτει: «Είναι ένα ενδιαφέρον έργο που σε ιντριγκάρει ως ηθοποιό και σιγούρα ως θεατή. Ο ρόλος μου έχει μια ανατροπή και είναι αυτό το οποίο με έχει γοητεύσει σε αυτόν. Είμαι χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, στην σκηνοθεσία τον Δημήτρη Μαλισσόβα, αλλά και τους συναδέλφους, κ. Παλαιολόγου, κ. Σταρόβα και κ. Κοψιδά. Είμαι ενθουσιασμένη κια έχω μια δημιουργική αγωνία για την πρεμιέρα, Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί ποτέ δεν νιώθεις έτοιμος. Νιώθεις σαν να έχεις βγει για πρώτο ραντεβού».


Οι γείτονες από Πάνω»: Μια «οργασμική κωμωδία» στο Θέατρο Πειραιώς 131