Την έντονη ανάγκη για ελευθερία, για επανασύνδεση και συνύπαρξη εκφράζει ο Απόστολος Λάβδας, μέσα από τη νέα του ατομική έκθεση, την πρώτη μετά την πανδημία, που έχει τίτλο «Πτήσεις Ελευθερίας» και εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall στις 2 Ιουνίου.

Ο φορέας για την κατάκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας είναι οι αέναες πολύχρωμες πτήσεις, που γεμίζουν τους ουρανούς σε μια αδιάκοπη κίνηση προς τα πάνω. Στα έργα του Απόστολου Λάβδα αυτή τη φορά γίνονται πρωταγωνιστές οι πεταλούδες και τα μπαλόνια, σύμβολα δυναμικά σε μια πανδαισία χρωμάτων και ρυθμών. Μοιάζουν να θέλουν να μεταδώσουν το πέταγμα τους και να ανοίξουν δρόμους σε ανοιχτούς ορίζοντες. Μαζί με τα αγαπημένα ποδήλατα και τις βάρκες, που μπαίνουν κι αυτές στο κάδρο, έρχονται να σημειώσουν ότι δεν έχει σημασία το μέσον, αλλά αυτή η ίδια η απόδραση.
IMG_1008

Η νέα αυτή σειρά έργων δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Λάβδα τον τελευταίο χρόνο, μέσα από εμπλουτισμένη οπτική, που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό του. Μια ζωγραφική βαθιά εξπρεσιονιστική, άμεση, πηγαία, αλλά και λυρική, που προσφέρει νότες αισιοδοξίας και χαράς. Μια αληθινή πανδαισία που υμνεί τη δυνατότητα του πετάγματος και καλεί το θεατή να ανακαλύψει τη μαγεία του.

Ο Απόστολος Λάβδας δημιουργεί πολλαπλά χρωματικά επίπεδα, με ορατές και στιβαρές πινελιές, που σχεδόν ξεχειλίζουν τους πίνακες του, καταλύοντας τα περιγράμματα και τα όρια. Εμμένει στη θέση ότι είναι ζωγράφος με την παραδοσιακή έννοια του όρου, ένας «καλλιτέχνης του δρόμου», ή ακόμα και ένας «ρομαντικός καταραμένος», που απολαμβάνει την καθαρή ζωγραφική.
thumbnail_IMG_0994

Η έκθεση του στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts –Golden Hall εγκαινιάζεται παρουσία του καλλιτέχνη στις 2 Ιουνίου. Ώρα 18.30-21.00.

Διάρκεια έκθεσης: 2 -14 Ιουνίου 2022. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-21.00. Σάββατο 10.00-20.00.

Kapopoulos Fine Arts-Golden Hall: Λεωφόρος Κηφισίας 37Α και Σπύρου Λούη, Μαρούσι, 15123 Αθήνα, τηλ. 2106833048.