Οι προβολές στον θερινό μουσικό κινηματογράφο του Μεγάρου στον Κήπο, με συναυλίες που έχουν δώσει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ διάσημες ορχήστρες και διεθνώς διακεκριμένοι μαέστροι και σολίστ, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. με τη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw [Κονσέρτχεμπαου] του Άμστερνταμ υπό τον Andris Nelsons [Άντρις Νέλσονς] από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης.

Το κοινό μπορεί να απολαύσει μουσική καθισμένο στο γρασίδι πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ και συγκεκριμένα το φημισμένο ολλανδικό σύνολο και τον πιανίστα Yefim Bronfman [Γέφιμ Μπρόνφμαν] σε ένα από τα πιο αγαπημένα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών, το «Αυτοκρατορικό» του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν].

O ρωσικής καταγωγής βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει επίσης τη Σπουδή αρ. 8 σε φα μείζονα του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν]. Το πρόγραμμα της Concertgebouw περιλαμβάνει επίσης τρία συμφωνικά έργα, γραμμένα όλα σε διαφορετικό ύφος: τη Σεχραζάντ του Nikolai Rimsky-Korsakov [Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ], την Ορχηστρική εισαγωγή από το έργο «Τα ερείπια των Αθηνών» του Beethoven και τον Σλαβικό χορό σε λα ύφεση μείζονα του Antonín Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ].

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας της Βασιλικής Ορχήστρας Concertgebouw από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης προέρχεται την πλούσια συλλογή της εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών κλασικής μουσικής UNITEL, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες τρεις μουσικές συναντήσεις κορυφής που προβάλλονται στον Κήπο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας από το site του Μεγάρου και στην είσοδο κατά την ημέρα της προβολής).