Χορογράφοι, performers, χορευτές, ηθοποιοί, ακροβάτες, μουσικοί, άνθρωποι που θέλουν να διαδράσουν με μέσο τον σύγχρονο χορό, δίνουν και φέτος το ραντεβού τους στα Χανιά από τις 23 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου.

Το 12ο Dance Days Chania συνεχίζοντας την πορεία του σε απρόβλεπτους καιρούς φιλοξενεί παραστάσεις δημιουργών από 11 χώρες παρουσιάζοντας πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές πρεμιέρες. H έναρξη του σημαίνεται στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στις 24 Ιουλίου με το έργο “Even night herself is here” από την Dance Company Teatro Mayor που ταξιδεύει από την Κολομβία. Τι συμβαίνει όταν διεκδικούμε και συνυπάρχουμε στον χώρο; Πώς η εγγύτητα επηρεάζει τις σχέσεις μας και ορίζει την κίνηση μας;
Jacob_Gomez__Meohadim

Στη συνέχεια, στην ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια σκηνή του προμαχώνα San Salvatore, θα παρουσιαστούν έργα που αφορούν στις αλλαγές μέσα από τις κρίσεις, στην πολιτική, στις σχέσεις των φύλων κ.ά..

Οι παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο του προμαχώνα San Salvatore ολοκληρώνονται στις 30 Ιουλίου με την βραδιά Νέων Χορογράφων στην οποία η Λαμπρινή Γκόλια (Ελλάδα), η Alina Sokulska (Ουκρανία/ Ισπανία) και η Roni Chadash (Ισραήλ) παρουσιάζουν soli και ντουέτο και δίνουν μια φρέσκια «ματιά» σε τάσεις της σύγχρονης χορευτικής σκηνής.