H Κατερίνα Παπουτσάκη έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι, εκτός από ταλέντο στην υποκριτική, διαθέτει και αυτό της ερμηνείας, το οποίο απέδειξε πρόσφατα κυκλοφορώντας τέσσερα νέα τραγούδια. Αυτό το διάστημα κάνει διακοπές με την οικογένειά της στις Μικρές Κυκλάδες, συγκεκριμένα στη Δονούσα, όπου βρήκε λίγο χρόνο για να μιλήσει στο «Secret».

Από μικρή με ενδιέφερε πάρα πολύ το τραγούδι

«Είναι μια πολύ ευχάριστη ιστορία το να δουλεύω τραγούδια με τους φίλους και συνεργάτες μου. Είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ, χωρίς να έχω απώτερες βλέψεις. Το αντιμετωπίζω πολύ χαλαρά και φυσικά συνδυαστικά με τη βασική μου ιδιότητα. Με το τραγούδι ήθελα από μικρή να ασχοληθώ».

Ειδικά για το τελευταίο της τραγούδι με τίτλο «Καλοκαιρία» είπε ότι ανακαλύπτει τον εαυτό της και στο κομμάτι της ενορχήστρωσης. «Πιστεύω ότι είναι ένα τραγούδι που μου ταιριάζει περισσότερο. Γενικώς είναι κάτι που ψάχνω πάρα πολύ κι έχω αρκετό υλικό από τη Σεμέλη Παπαβασιλείου, που γράφει τα τραγούδια, όπως την “Πεταλούδα” και τώρα την “Καλοκαιρία”, και από τον Τάκι Τσαν, που μου έδωσε τη “Σκλάβα” και το “Αδέσποτο σκυλί”. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που ετοιμάζουμε».

Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο θα κάνει κάποιες live εμφανίσεις για τη Unicef, μαζί με την Ελενα Παπαρίζου, στην Κύπρο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις 3 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει σε μια συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με την ορχήστρα του, στο Ηρώδειο, με το «Σπίτι του Ηθοποιού». «Εχω ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν αρκετές φορές όσο ζούσε ο Μίκης, οπότε για μένα αυτό είναι πολύ σπουδαίο και πολύ τιμητικό».

Τον Νοέμβριο θα βρίσκεται στο θέατρο «Παλλάς» με την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε διασκευή του σκηνοθέτη Χρήστου Σουγάρη και σε δραματουργία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου. «Ο Στέφανος Κορκολής έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική και έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μιούζικαλ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που λέω τραγούδια που έχει γράψει γι’ αυτή τη δουλειά, σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Τις χορογραφίες έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Επίσης, συμμετέχουν πάρα πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, αλλά και η διεθνής μετζοσοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη».

kkkkkkkkkk

«Έλαβα μεγάλη αγάπη από το κοινό»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη σχολίασε και τη συμμετοχή της στα «Καλύτερά μας χρόνια», όπου τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν δέχτηκε μεγάλη αγάπη από το κοινό που παρακολουθούσε τη σειρά.

«Ελαβα μεγάλη αγάπη, είναι αλήθεια αυτό. Αυτή η σειρά αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες, κάτι πολύ σπουδαίο. Από μικρά παιδάκια μέχρι μεγάλους ανθρώπους που θυμούνται τα νιάτα τους, την εποχή τους. Ομως υπάρχει και ένα κοινό που δεν έχει καμία σχέση με την εποχή, το νεανικό θα έλεγα, που δύσκολα κάθεται να παρακολουθήσει τέτοιες ελληνικές σειρές. Νομίζω, λοιπόν, ότι άγγιξε και αυτούς και γι’ αυτό είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι όσοι δεν προλάβαιναν να τη βλέπουν απευθείας στους τηλεοπτικούς δέκτες την παρακολουθούσαν μέσα από το Ertflix. Με αυτόν τον τρόπο είδαμε ότι η τηλεόραση σιγά-σιγά αλλάζει και μπαίνουμε σε μια καινούργια εποχή».

Η ίδια πιστεύει ότι τα «Καλύτερά μας χρόνια» είναι μια σειρά με ιδιαίτερη αισθητική, μια πολύ προσεγμένη δουλειά σε σεναριακό και σκηνοθετικό επίπεδο ταυτόχρονα, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής.

«Οσον αφορά το καστ, δουλεύουμε καταπληκτικά με όλο τον θίασο, που απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν είναι μόνο καταπληκτικοί ηθοποιοί και επαγγελματίες, αλλά και πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό, γιατί χαίρομαι τους ανθρώπους μου.

Για ποιον να πρωτομιλήσω; Για τον Μελέτη, για την Υβόννη, που μας φεύγει φέτος; Ευτυχώς γι’ αυτήν όμως, γιατί ήθελε να πάρει τον χρόνο της, αλλά εμάς μας στεναχωρεί πάρα πολύ που τη χάνουμε από τη σειρά και από την καθημερινότητά μας.

Με την Εριφύλλη, με τον Δημήτρη Καπουράνη και με όλα τα παιδιά είμαστε φίλοι, όπως και με το νεότερο μέλος, τον Δημήτρη Σέρφα... Ταυτίζομαι πάρα πολύ μαζί τους και χαίρομαι που τους έχω γνωρίσει.

Η Τζένη Θεωνά είναι κολλητή μου φίλη πια. Είναι πολύ σπουδαίο να πηγαίνεις στο γύρισμα και να σφιχταγκαλιάζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς

Η Τζένη Θεωνά είναι κολλητή μου φίλη πια. Είναι πολύ σπουδαίο να πηγαίνεις στο γύρισμα και να σφιχταγκαλιάζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς. Είναι πολλοί ακόμα αυτοί για τους οποίους θέλω να πω τα καλύτερα, όπως ο Μιχάλης Οικονόμου. Ολα τα παιδιά που δεν αναφέρω τώρα τα ονόματά τους είναι καταπληκτικά και μου πρόσφεραν μια όμορφη συνεργασία».

Κλείνοντας, ευχήθηκε «να είμαστε αγαπημένοι» και το κίνητρο για τη ζωή να είναι η πρόοδος και η δημιουργία. «Σε καμία περίπτωση να μην είναι κίνητρο για την ύπαρξή μας ο ανταγωνισμός, η αλαζονεία και η απληστία. Να εκτιμούμε αυτό που έχουμε και να προχωράμε μπροστά με ευγνωμοσύνη», λέει με νόημα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 20/8.