Ήμασταν καλεσμένοι σ’ ένα σπίτι για φαγητό, καμιά τριανταριά άτομα. Είχαμε αράξει στην βεράντα και τα λέγαμε όταν διαπίστωσα πως 5-6 άτομα – οι πιο μουσικόφιλοι της παρέας – είχαν κάνει πηγαδάκι μέσα στο σαλόνι. Κάτι σκίρτησε μέσα μου. Με ελαφρά πηδηματάκια την έκανα προς τα μέσα. Ήθελα ν’ ακούσω τι έλεγαν και γιατί όχι, να συμμετάσχω…

Είχαν ήδη λεχθεί πολλά, αλλά την στιγμή που μπήκα είχαν πιάσει την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Μελίνα Ασλανίδου και τις «έθαβαν» για το πόσο έχουν παραμορφωθεί από τις επεμβάσεις.

- «Η Ελευθερία μ’ αυτά τα εμφυτεύματα, έχει κάνει την μούρη της τούμπανο!»

- «Καλά έτσι και δείτε την Ασλανίδου πως έχει γίνει, θα σκιαχτείτε», είπε κάποιος άλλος.

Κάτι μουρμούρισα - γιατί βαριέμαι το κουτσομπολιό – και γύρισαν να με κοιτάξουν. Με ρώτησαν τι είπα.

- «Νόμιζα ότι μιλάτε για μουσική και τραγούδια και ήρθα…»

- «Και οι τραγουδιστές, μέρος της μουσικής και των τραγουδιών είναι», με αποστόμωσε μια κυρία της παρέας- και συμπλήρωσε…

- «Ωραία ελάτε να πούμε για την συνεργασία της χρονιάς παιδιά. Την συνεργασία που ενώνει τις δύο όχθες του Ελληνικού τραγουδιού: Ρέμος- Ελεωνόρα».

Χαχαχαχαχα

Ξεράθηκαν στα γέλια. Φούντωσε η συζήτηση γιατί κάποιος είπε ότι η Ελεωνόρα δεν ξέρει τι της γίνεται και φέτος το καλοκαίρι έγινε ξαφνικά το «δεκανίκι» του Ρέμου.

- «Ρε φίλε, είσαι υποτίθεται πρώτο όνομα, το κορυφαίο όνομα της MINOS-EMI, όλη η εταιρία δουλεύει για σένα, έχεις κάνει καινούργιο φρέσκο άλμπουμ με τον Κραουνάκη, και πας support στον Ρέμο;»

- «Δεν είναι support, guest star είναι», απαντάω εγώ.

- «Ναι, δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης, άσε με σε παρακαλώ. Εμφανίζεται και “ζεσταίνει” το κοινό για να βγει μετά ο Ρέμος. Τι είναι η Ελεωνόρα, Πάολα, Φουρέϊρα ή Ζοζεφιν;»

- «Πάλι καλά που δεν σκάρωσαν τσάκα-τσάκα και κάποιο ντουετάκι του Θεοφάνους, όπως τότε με την Πρωτοψάλτη»

Χαχαχαχαχαχα

Και πάλι έσκασαν στα γέλια. Σηκώθηκα διακριτικά κι’ έφυγα, γιατί κατάλαβα ότι η κουβέντα δεν θα σοβάρευε και ότι θα αναλώνονταν σε κουτσομπολιά.