Λυρικη_
Πολιτισμός

Αποθέωσε την Εθνική Λυρική Σκηνή η «Figaro»

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» απένειμε τα εύσημα στην Εθνική Λυρική Σκηνή για το εκτεταμένο έργο της από τότε που μετακόμισε στη «Ριβιέρα της Αθήνας» το 2017 και εγκωμίασε το πρόγραμμά της για την περίοδο 2022-23.

Ποια καταλληλότερη να αποθεώσει την Εθνική Λυρική Σκηνή από την εφημερίδα που πήρε το όνομά της από το μουσικό έργο «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του πολυσχιδούς Πιέρ Μπουμαρσέ το 1778, με το οποίο ασχολήθηκε η πανθομολογούμενα ιδιοφυΐα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, γράφοντας τη μελωδία.

Η εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρθηκε, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Αθήνα βάζει πλώρη για την όπερα του μέλλοντος!» στα 80 χρόνια της Λυρικής Σκηνής στην Ελλάδα.

Στο κείμενο εγκωμιάζεται η πρόοδος της ΕΛΣ την τελευταία πενταετία, αφού αναφέρεται πως σε αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε 90 παραγωγές, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν αριθμό που συνοψίζει την ανανεωμένη φιλοδοξία της, άμα τη μεταφορά της το 2017 στη «Ριβιέρα της Αθήνας», τον εντυπωσιακό γυάλινο ναό που σχεδίασε ο Ρέντζο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αναφορά γίνεται και στο διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη, με εγκώμια για το νέο πρόγραμμα της, για την περίοδο 2022-2023.