Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Λιόλιος με αφορμή την μουσική του παράσταση που θα παρουσιάσει στον Πειραιά, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 22: 30 στο «The Project» μίλησε στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο δίνοντας τις απαρετιτες πληροφορίες για την live εμφάνισή του.

Δημήτρη Φέτος θα μας παρουσιάσεις μια σειρά παραστάσεων με τίτλο «Με τη Ζωή στο Προσεχώς». Πως προέκυψε αυτή η ονομασία;

«Πάντοτε δίνω τίτλους στις παραστάσεις – live εμφανίσεις μου. Στην ουσία, είναι η πρώτη μου εμφάνιση με πολυμελές μουσικό σχήμα μετά την πανδημία η οποία ναι μεν φαινομενικά έχει "τελειώσει" αλλά συνεχίζει να υφίσταται στο καθημερινό μας παρασκήνιο και επίσης, έχει έρθει να προστεθεί η τωριινή κρίση.

Σκέφθηκα λοιπόν ότι το "Με τη ζωή στο προσεχώς" είναι ένας καλός τίτλος να αγκαλιάσει μια παράσταση με τραγούδια στο τώρα, καθώς νιώθω ότι η ζωή μοιάζει να μετακόμισε και να μας περιμένει κάπου παρακάτω.

Σε αυτή την μουσική παράσταση που θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο "The Project" στον Πειραιά,θα έχω μαζί μου δύο νέους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες στο τραγούδι.

Τον Γιώργο Πάχο και τη Μάρζια. Οι τρείς μας πλαισιωμένοι απο μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, πάμε να τραγουδήσουμε για τη ζωή στο προσεχώς...»


Η μουσική σου χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, με διάφορες επιρροές. Είχες ποτέ την επιθυμία να επικεντρωθείς σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής ή μουσικό ρεύμα;

«Ποτέ δεν "πίστεψα" στις ταμπέλες. Στην μουσική μου πορεία έχω "πειραματιστεί" και "υπηρετήσει" διάφορους μουσικούς δρόμους και προσεγγίσεις.

Αυτό που με κέρδισε και πάντοτε μου δίνει τον λόγο για ένα καινούργιο ταξίδι είναι η συνύπαρξη ετερόκλητων μουσικών ειδών μέσα μου, δωσμένα απο το πρίσμα της δικής μου μουσικής οπτικής».

Πιστεύεις πως σήμερα δίνονται ευκαιρίες σε νέους συνθέτες να πειραματιστούν; Είναι ο πειραματισμός κάτι απαραίτητο για τη δημιουργική διαδικασία;

«Το σήμερα όχι απλά δίνει ευκαιρίες, αλλά προσφέρει εκατοντάδες τρόπους να πάρει κάποιος έναν δρόμο στη μουσική. Ο πειραματισμός είναι ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μου για να εμβαθύνει κάποιος στη μουσική είτε ξεκινώντας, είτε κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Ο δρόμος της αυτογνωσίας έχει διαδρομές στην προσωπική αυτοαναζήτηση του καθενός, αλλά και μέσα απο ότι είναι συνδεδεμένο με την ψυχή άρα την προσωπική του εξέλιξη σε κάθε επίπεδο όπως η μουσική».



Υπάρχει κάτι καινούριο επάνω στο οποίο δουλεύεις αυτήν την περίοδο ή κάτι με το οποίο θα ήθελες να καταπιαστείς μελλοντικά;

«Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το καινούργιο μου τραγούδι με τον τίτλο "Ο μεγάλος πρίγκηπας" σε μουσική δική μου και στίχους που έγραψε η Γεωργία Δρακάκη.

"Ο μεγάλος πρίγκηπας", είναι η συνέχεια του μικρού πρίγκηπα, όπως άλλωστε, οι ιστορίες όλων μας. Όσον αφορά το μέλλον, θέλω και εύχομαι να μπορώ να συνεχίζω την μουσική μου αναζήτηση και δημιουργία, χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα το με τι θα καταπιαστώ.


Έπειτα από μια μακρά απουσία από τις μουσικές σκηνές, ο Δημήτρης Λιόλιος επιστρέφει με νέα σειρά παραστάσεων. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 22:30 στον υπέροχο χώρο του "The Project" στον Πειραιά.
Παίζουν

Ηλ.Κιθάρα: Γιώργος Κουτσούκης
Μπάσο,φωνητικά: Κωνσταντίνος Νιχωρίτης
Drums: Στέλιος Παύλου
Βιολί: Γιάννης Παπαδήμος
Keyboards: Γιώργος Τσιούτσιας

Δημήτρης Λιόλιος

THE PROJECT
Σπηλιωτοπούλου 3 – Πειραιάς
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948821293