Έπεσε στην αντίληψη μου μια νέα έκθεση ζωγραφικής από ένα καλλιτέχνη που δεν ήξερα και ψάχνοντας ανακάλυψα πως έχει παντρευτεί διάσημη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια του Καναδά. Έχουν και δύο αγοράκια. Διαβάστε και δείτε έργα του πιο κάτω…

Δεν ξέρω αν το επώνυμο του είναι πραγματικό ή το χρησιμοποιεί ως ένδειξη λατρείας στον μεγάλο δάσκαλο Claude Monet, αλλά βλέποντας τους πίνακες του με την υπογραφή Monet από κάτω με ξένισε κάπως. Ο Andre Monet λοιπόν σκέφτηκε ένα concept για να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο και τα κατάφερε. Ζωγραφίζει – με πολύ ιδιαίτερο τρόπο- πορτραίτα διασήμων.

10593151_1466850806925975_8965858148853272405_n

Έχει κάνει εκθέσεις σε πάρα πολλές χώρες και τώρα ήρθε η σειρά της Αθήνας. Ο Andre Monet παρουσιάζει τους “Legends” στην γκαλερί Σκουφά 5, με τα εγκαίνια να γίνονται στις 14 Νοεμβρίου παρουσία του ίδιου.

______________

O Andre Monet και η σύζυγος του Joanne Vrakas με τα αγοράκια τους.

_________________
__________________

Είναι η πρώτη του έκθεση στην Αθήνα, η οποία όπως είπα θα γίνει στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην οδό Σκουφά 5 και έχει τίτλο “Legends”. Ο Andre Monet αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και επειδή η σύζυγος του είναι η Ελληνικής καταγωγής τηλεοπτική παρουσιάστρια του Καναδά Joanne Vrakas, έχουν μετακομίσει μαζί και με τα δύο τους αγόρια στη χώρα μας.

________

Στα έργα του παρελαύνουν από την Βασίλισσα Ελισάβετ τη Β΄ της Μεγάλης Βρετανίας και διάσημοι ηθοποιοί μέχρι μουσικοί και μοντέλα της διεθνούς showbiz. Ανάμεσα στους θρύλους από το σινεμά, οι: Audrey Hepburn, James Dean, Marilyn Monroe, Angelina Jolie αλλά και άνθρωποι θρύλοι όπως οι: David Bowie, Maria Callas, Freddie Mercury, Coco Chanel μέχρι τον θεό Απόλλωνα και την Περσεφόνη έχει φτιάξει.

10675745_1466850883592634_8345858069788814841_n_2

Ο Monet διατηρεί μια απόλυτα φυσική σχέση με τον σύγχρονο άνθρωπο και τους προβληματισμούς του, με τη σημερινή κοινωνία, τους ρυθμούς, τους τρόπους της και αυτή την απεικονίζει και στα έργα του.

Γεννημένος στο Μόντρεαλ, σπούδασε γραφιστική στο Πανεπιστήμιο Laval ενώ ασχολήθηκε και με τις καλές τέχνες. Εργάστηκε στη μόδα και στη διαφήμιση πριν αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στην τέχνη. Εντρύφησε σε διάφορα μέσα όπως το μωσαϊκό, το κολλάζ και τα ακρυλικά.

JAMES_DEAN

 Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής για τα πορτραίτα του. Στόχος του καλλιτέχνη είναι να αναδείξει τον βαθύτερο ψυχισμό των προσώπων τα οποία απαθανατίζει με τις μοναδικές τεχνικές του. Μάλιστα πρόσφατα επελέγη από το ζεύγος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton για να δημιουργήσει το δικό τους επετειακό πορτρέτο.

Galerie_De_Bellefeuille_Toronto
Art_Miami_was_fantastic__Thank_you_Galerie_De_Bellefeuille_

Με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, τα έργα του έχουν εκτεθεί στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σεούλ, τη Σιγκαπούρη, το Μαϊάμι, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ. Εκπροσωπείται σε περισσότερες από 100 σημαντικές γκαλερί, ενώ έργα του έχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους συλλέκτες του κόσμου, που ανήκουν στον χώρο της μουσικής, του αθλητισμού και του κινηματογράφου.

Angelina Jolie και Cate Blanchette

Angelina_Jolie_-_Cate_Blanchette

Jackie Kennedy-Onassis και Sofia Loren

Jackie_-_Sofia_Loren

Audrey Hepburn & Maria Callas

Audrey_Hepburn_-_Maria_Callas

Brigitte Bardot

Brigette_Bardot

Yves Saint Laurent – Coco Chanel

Yves_Saint_Laurent_-_Coco_Chanel

Τίτλος έκθεσης: “LEGENDS”

Εγκαίνια: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 μέχρι τις 22:30. Διάρκεια έκθεσης ως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Kapopoulos Fine Arts: Σκουφά 5, Κολωνάκι, 10673, Αθήνα, τηλ. 210 3637 652.