Κατάγεται από τα Στουρναραίικα Τρικάλων, φοίτησε στην καλύτερη σχολή υποκριτικής της Αµερικής, που τον επέλεξε ανάµεσα στους 25 καλύτερους αποφοιτήσαντες από όλο τον κόσµο, και βρέθηκε µεταξύ των πιο ταλαντούχων νέων ηθοποιών στις ΗΠΑ.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ο Θάνος Κροµµύδας είναι το next big thing στον χώρο του θεάτρου, αφού µετρά εξαιρετικές εµφανίσεις, µε τις κριτικές να είναι πάντα συναρπαστικές. Φέτος έχει διπλό ρόλο, αφού πρωταγωνιστεί κάθε Τετάρτη και Πέµπτη στο θέατρο «Vault» στο έργο «Balance», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και Αντιγόνης.

Μακρή, και από Παρασκευή µέχρι Κυριακή ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Broadway» για το πολυβραβευµένο έργο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη ∆ιαµαντόπουλου.

«Είναι ένα έργο επίκαιρο, µια µαύρη κωµωδία, και έχει να κάνει µε την ερωτική σχέση δύο ανδρών, που στη ζωή τους µπαίνει µια γυναίκα, οπότε ο ένας άνδρας, ο κύριος χαρακτήρας, ο Τζον, απατάει τον άλλο µε αυτήν. Εχουµε βρει καλή χηµεία µε τον Νικόλα Μπράβο και δεν έχουµε κανένα θέµα γι’ αυτό που πάµε νακάνουµε πάνω στη σκηνή. Μπορεί να φαίνεται λίγο προκλητικό, αλλά κατά τη γνώµη µου δεν είναι. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό», λέει στο «Secret».

Cock»: Η κωμική παράσταση του Μike Bartlett, σε σκηνοθεσία του Γιάννη  Διαμαντόπουλου | LiFO

Πώς αντιδρά το κοινό στις ερωτικές σκηνές;

«∆εν έχουµε ακούσει κάποιο περίεργο σχόλιο, ενώ µετά την παράσταση µας λένε πόση αλήθεια βγάλαµε από αυτό το έργο», εξηγεί.

Ο Θάνος Κροµµύδας σπούδασε υποκριτική στην Αµερική, πέρασε µε υποτροφία στην καλύτερη σχολή, την American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη, ενώ πήρε µέρος σε όλες τις παραστάσεις που ανέβασαν, µε το κοινό να τον αποθεώνει, αλλά και τους δασκάλους του να νιώθουν περήφανοι.

«Κάθε φορά που ξύπναγα και πήγαινα στη σχολή, περνώντας από τη λεωφόρο µε τα αστέρια ένιωθα κάτι µαγικό. Εχεις δει όλους αυτούς τους ηθοποιούς, τους µεγάλους, και νιώθεις σαν να είσαι µέρος του συνόλου της µεγάλης βιοµηχανίας του Χόλιγουντ. Νοµίζω ότι παίρνεις κάτι από αυτό µέσα σου, το κουβαλάς», αποκαλύπτει.

Στο εξωτερικό οι οντισιόν διαφέρουν από αυτές στην Ελλάδα: «Η διαδικασία των οντισιόν εκεί είναι πιο χρονοβόρα. Θα περάσεις το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο κάστινγκ για να πάρεις έναν ρόλο. Πρέπει να είσαι πάντα στην ώρα σου και δεν συγχωρούνται τα λάθη εκεί. Αν αργήσεις έστω και πέντε λεπτά, σε διώχνουν. Ο χρόνος είναι χρήµα, έτσι λένε».

____

 

Ο Θάνος Κροµµύδας έκανε και µαθήµατα µε την Κιµ Κατράλ, τη γνωστή «Σαµάνθα» από το «Sex and the city», η οποία φοίτησε στην ίδια σχολή. «Οι απόφοιτοι, αυτοί που έχουν γίνει µεγάλοι σταρ, έρχονται για σεµινάρια. Ετσι ήρθε και η Κατράλ. Μας είπε πώς ξεκίνησε, πώς συνέχισε σε αυτόν τον χώρο και πόσο δύσκολα ήταν όλα στην αρχή. Το πρώτο πράγµα που µου έκανε εντύπωση ήταν ότι ήταν πάρα πολύ φιλική, δηλαδή δεν κουβαλούσε όλο αυτό το σταριλίκι. Από κοντά είναι όπως τη βλέπεις στην τηλεόραση», αποκαλύπτει.

Στο θέατρο «Vault» πρωταγωνιστεί στο «Balance», ένα σύγχρονο έργο, που έγραψε η Νάνσυ Σπετσιώτη και δυστυχώς επίκαιρο, γιατί στην ουσία είναι όλα αυτά που βλέπουµε στις ειδήσεις, όπως ενδοοικογενειακή βία. Στην παράσταση ο ταλαντούχος ηθοποιός εµφανίζεται  ολόγυµνος.

«Οταν µου έδωσε ο σκηνοθέτης το κείµενο, σκέφτηκα ότι αυτός ο ρόλος έτσι κι αλλιώς θα ήταν µια πρόκληση για µένα, οπότε δεν είχα κανένα θέµα µε το γυµνό και δεν το σκέφτοµαι καν. Νοµίζω ότι όλοι στέκονται περισσότερο σε αυτά που γίνονται στη σκηνή και όχι στο γυµνό και αυτό είναι µεγάλη επιτυχία», καταλήγει.


Θάνος Κρομμύδας - Monopoli.gr