Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, με πολλά χρόνια καριέρας και αμέτρητες επιτυχίες στο βιογραφικό του. Ωστόσο, έχει αποφασίσει να διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή και θέλει να απασχολεί μόνο με τη δουλειά του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου 1934 και είναι 88 χρόνων. Στην πορεία της ζωής του υπηρετεί αδιάκοπα και με επιτυχία την υποκριτική ως ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αλλά και του θεάτρου. Άλλωστε, γεννήθηκε με καλλιτεχνικό DNA, καθώς είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου.

34
«Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Στην Αλεξάνδρεια τους λάτρευε ο κόσμος, είχαν μεγάλη επιτυχία. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα πολύ, εξαφανίστηκε, έφυγε! Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί τη μητέρα μου και εκείνη έφερε βαρέως το ότι εγώ ήμουν ουσιαστικά ένα εξώγαμο παιδί. Όταν μεγαλώσαμε, η μητέρα μου, χρόνια μετά, του ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιoς μου, θα παντρευτούμε”, του είπε. Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για τους γονείς του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει στα «Π» για τη θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί στο θέατρο «Ζίνα», την κόρη του, που ακολούθησε τα βήματά του, τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», αλλά και πώς κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό του στον τζόγο.

Μιλήστε μας για την παράσταση «Παγίδα», στην οποία πρωταγωνιστείτε στο θέατρο «Ζίνα».

Είναι μια παράσταση που συνεχίζεται από πέρυσι. Πρωταγωνιστούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Εφη Μουρίκη, ο Τάκης Παπαματθαίου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια αστυνομική κωμωδία και εγώ υποδύομαι έναν αλκοολικό, ο οποίος είναι το κλειδί του μυστηρίου.

Όταν έχασα τη μητέρα μου, σε ηλικία 69 ετών από καρδιά, ήμουν στη σκηνή. Μου το είπαν πριν βγω, όμως συνέχισα να παίζω


Εσείς είχατε ποτέ σχέση με το αλκοόλ;

Καμία σχέση.

Έχετε μιλήσει δημοσίως για τον εθισμό σας στα χαρτιά. Πώς το ξεπεράσατε;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν πάθη, αλλά με κάποιον τρόπο μπορούν να τα ξεπεράσουν. Εγώ έπαιζα νέος χαρτιά, όμως το ξεπέρασα και προχώρησα. Πλέον δεν έχω καμία σχέση. Γι’ αυτό και στο βιβλίο που έχω βγάλει με τίτλο «Showtime» το έχω φέρει σαν παράδειγμα προς αποφυγήν.

Στην τηλεόραση γιατί δεν σας βλέπουμε;

Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ. Ρωτήστε αυτούς που γράφουν τα σενάρια, τους σκηνοθέτες. Εγώ τι να πω;

Εσείς θέλετε να κάνετε τηλεόραση;

Γιατί όχι; Έχω κάνει 25 σίριαλ και ήταν για μένα ένα αγαπημένο είδος. Άρα, λοιπόν, θα ήθελα να κάνω πάλι τηλεόραση. Το θέμα είναι ότι δεν εξαρτάται από μένα.

Μια ταινία που έχει αγαπήσει ο κόσμος είναι το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Τι θυμάστε από αυτήν;

Η ταινία αυτή ήταν ένας σταθμός για την καριέρα μου. Για μένα ήταν κορυφαία ταινία -όχι ότι δεν αγαπώ τις άλλες που έχω κάνει, γιατί ήταν παιδιά μου- αλλά αυτή φαίνεται ότι υπερέχει όλων των άλλων. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα στην ταινία με τη Μάρω Κοντού και τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβέλλα. Θυμάμαι ότι ήταν μια περίοδος μεγάλης ευτυχίας.

Άλλη μία σκηνή που έχει μείνει χαρακτηριστικά στον κόσμο είναι όταν περιγράφετε το προφιτερόλ στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

Αυτό ήταν ένας αυτοσχεδιασμός που έκανα εγώ και ήταν από τις πρώτες ταινίες που έκανα. Μου έδωσε την ευκαιρία ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Σακελλάριος και έτσι έγινε η επιτυχία.

Η κόρη σας, Άννα-Μαρία, ακολούθησε τα βήματά σας. Τι τη συμβουλεύσατε;

Εκείνο το οποίο προσέχω πολύ είναι ότι πρέπει από μόνη της να αποφασίζει. Η κόρη μου αποφασίζει μόνη της τι θέλει να κάνει. Δεν την ελέγχω. Και δεν επιβάλλω.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

Ήταν όταν έχασα τη μητέρα μου, σε ηλικία 69 ετών από καρδιά. Εκείνη την ώρα ήμουν στη σκηνή και έπαιζα στην παράσταση. Βγήκα και μου το είπαν, όμως συνέχισα να παίζω. Έτσι είναι η δουλειά των ηθοποιών, να αντιμετωπίζουν τα χειρότερα, αλλά να πρέπει να συνεχίζουν. Πολλές φορές είσαι άρρωστος με 40 πυρετό και πηγαίνεις και παίζεις, δεν μπορείς να αναβάλεις την παράσταση.

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίες ηθοποιούς. Με ποιαν ταιριάξατε περισσότερο;

Με τη Μάρω Κοντού είχαμε πολλά κοινά στοιχεία. Είχαμε χημεία οι δυο μας. Γι’ αυτό βγήκε τόσο καλή ταινία αυτή.