Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς θα παρουσιαστεί σε μορφή μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023 με τον Πάνο Μουζουράκη στο ρόλο του θρυλικού Σκρούτζ.

Ο Χρήστος Σουγάρης στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Στέφανος Κορκολής στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους προτείνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας.

Η υπόθεση


Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος αστέρας της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Στο ρόλο του Έλβις εμφανίζεται ο Θοδωρής Μαραντίνης, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρη Πιατά, Γιώργο Παπαγεωργίου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μαριλού Kατσαφάδου, Θέμη Θεοχάρογλου, Τζώρτζη Παπαδόπουλο, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Σαρρή, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ζαχαρία Γουελα, Βαγγέλη Βογιατζή και τη διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο, Ειρήνη Καράγιαννη.

Στο πιάνο ζωντανά στη σκηνή ο Στέφανος Κορκολής.
Στο ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης
Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης