Οι String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, παίρνουν τα έγχορδα τους και έρχονται στον Σταυρό του Νότου, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, με ένα ανατρεπτικό live, που θα περιλαμβάνει στιγμές από την κλασική μουσική μέχρι την ελληνική παραδοσιακή/λαϊκή, τη rock, τη heavy metal, την pop, τους βυζαντινούς ύμνους.

Χωρίς περιορισμούς, παρωπίδες και στεγανά θα παρουσιάσουν τραγούδια παιγμένα με ξεχωριστό τρόπο, κομμάτια από ένα τεράστιο μουσικό φάσμα, δικά τους και διασκευές. Από τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, των Metallica, της Lady Gaga, του Μίκη Θεοδωράκη, ρεμπέτικα αλλά και Handel, διασκευές τους που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, έργα της κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής, Iron Μaiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Cohen, πολυαγαπημένα τραγούδια ελληνικά και ξένα με την χαρακτηριστική ματιά της μπάντας.

Ανατρεπτικός συνοδοιπόρος τους θα είναι ο sui generis Ρένος Χαραλαμπίδης, για να αποδώσει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια για ραγισμένες καρδιές.

Με όχημα τα έγχορδα, τις φωνές, τα κρουστά, οικεία μα και ολοκαίνουργια ακούσματα, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε στον μουσικό τους κόσμο, έναν κόσμο επηρεασμένο από όλα ανεξαιρέτως τα «χωράφια» της μουσικής, σε μία συναυλία που έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως «ζωντανή απόλαυση των αισθήσεων».



Η αλήθεια είναι ότι οι String Demons είναι ανατρεπτικοί σε κάθε μουσική τους παράσταση. Μίλησαν στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για την εμφάνιση στο "Σταυρό του Νότου", αλλά και τις θεατρικές παραστάσεις που συμμετέχουν με την μουσική τους.

Οι String Demons αποκαλύπτουν

«Μάλλον θα αναρωτιέστε, πως συνδυάζεται ένα τραγούδι του Άκη Πάνου με ένα κονσέρτο του Vivaldi; Αυτό μας οδηγεί να αποκαλύψουμε ότι θα παρουσιάσουμε ένα Cocktail Εγχόρδων τη Δευτέρα 12/12. Το ''Cocktail'' που θα φτιάξουμε τη Δευτέρα, είναι η φυσική μας ματιά στη μουσική, πέρα από τα δικά μας κομμάτια.

Συνθέτες όπως ο Haendel δημιούργησαν βάση για να γράψουν π.χ οι Metallica. Όλα κάπως ενώνονται, κι αν βρούμε αυτό που τα ενώνει, πέρα από ταμπέλες και ''μικροπολιτικές'' (που λέει και ο Σαββόπουλος) η μουσική εξυψώνεται και ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο.


Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πυρήνας της συναυλίας αυτής τα καινούργια κομμάτια που έχουμε, όπως η ''Αντοχή''. Βασικός όμως πυρήνας είναι η σχέση μας με τη μουσική, και πώς είναι αυτή η σχέση αυτόν τον καιρό, μέσα από πράγματα που ανακαλύπτουμε και δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα νιώσουμε.

Βλέπουμε τους String Demons να εξελίσσονται, να κάνουμε πράγματα που πριν 3 χρόνια θα λέγαμε ''Με τίποτα''!! Θέλουμε να δώσουμε σε όσους μας δούν την μουσική μας αλήθεια, μέσω αυτού του Cocktail.


Καλέσαμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη να μας φέρει κάποια ειδικά υλικά για το Cocktail Εγχόρδων. Γνωριζόμαστε χρόνια, αλλά φέτος πρώτη φορά βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή του Μεγάρου σε ένα Happening για την ταινία του "4 Μαύρα Κουστούμια", που μας κάλεσε να εμφανιστούμε.

Θα φέρει μία καλλιτεχνική τρέλα στο live, θα τραγουδήσει με το δικό του τρόπο, ίσως απαγγείλει και κάτι... Τα υπόλοιπα θα τα δείτε πάνω στη σκηνή!

Τo live αυτό το χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε και από το πολύ θέατρο που κάνουμε φέτος. Το θέατρο είναι ο "καλύτερός μας φίλος" που μας στηρίζει, μας έχει ανοίξει το μυαλό γενικά, και έχει προσφέρει στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δικές μας συναυλίες. Το ζούμε πολύ έντονα αυτό στο ''Πάρτυ της ζωής μου'' όπου συνεργαζόμαστε με την Ελένη Ράντου σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά και στο ''Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι'' του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά.

Οι μουσικοί έχουν έναν τρόπο πιο απλό που δουλεύουν, ίσως το νιώθουμε αυτό επειδή έχουμε ζήσει πολύ μέσα στη μουσική όλη μας τη ζωή. Στη μουσική βλέπουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε μικρότερο χρόνο, το θέατρο είναι μία μάχη.



Υπήρχαν φορές σε πρόβες που λέγαμε πως αντέχουν οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, που πηγαίνει αυτό που κάνουμε, πως θα προλάβουμε. Μέσα σ' αυτά τα ερωτήματα ξαφνικά ερχόταν μια λάμψη, μια ερμηνεία, μία ιδέα και όλα τα ερωτήματα χάνονταν, καθώς τη θέση τους έπαιρνε η μαγεία του θεάτρου που τα ''βρήκε'' με τη μουσική καθώς το έργο αρχίζει να στέκεται στα πόδια του!

Τον επόμενο καιρό θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μας CD, καθώς και αρκετά βίντεο στο κανάλι που έχουμε στο Youtube.

Να μην πηγαίνουμε όμως σε μακρινά σχέδια, γιατί ζούμε και σε περίεργες μέρες με όλα αυτά που συμβαίνουν.
Οπότε, τα λέμε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Σταυρό του Νότου»



Info παράστασης

Ωρα έναρξης: 21.30 Εισιτήριο 12 ευρώ Προπώληση: Viva.gr  Κρατήσεις - Πληροφορίες: 21 0922 6975 και Viva.gr Διεύθυνση: Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 www.stn.gr