Επειδή είπαμε πως τα πάντα αλλάζουν, αλλάζουν και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Καινούργια σχέδια, άλλες φόρμες, διαφορετική αισθητική, εντελώς άλλο χρώμα, όλα αλλιώς… Όταν διάβασα σε ένα ξένο αρχιτεκτονικό και design ηλεκτρονικό περιοδικό, “10 of the most original Christmas trees”, είπα, εδώ είμαστε. Εδώ θα δείτε τα 10 πιο πρωτότυπα δέντρα των Χριστουγέννων στον πλανήτη.

Ας τα δούμε παρέα.

The Lattice tree / Σιγκαπούρη

 

Στο Millenia Walk shopping centre της Σιγκαπούρης ένα δέντρο από την δημιουργικά ομάδα OuterEdit. Για το βράδυ έχει και LED φωτισμό.

__________

 

Floris Iter / Λονδίνο

 

Τα ανθοπωλεία McQueens Flowers, του Λονδίνου σε μια πραγματικά ξεχωριστή σύνθεση.

________-_Floris_Iter

 

BaumHaus / Μαδρίτη

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Sergio Sebastián δημιούργησε αυτό το μεταλλικό δέντρο ύψους 24 μέτρων, και το ονόμασε Baumhouse κάνοντας λογοπαίγνιο με τον γνωστό Γερμανικό αρχιτεκτονικό ρυθμό Bauhouse (Baum στα Γερμανικά είναι το δέντρο).

_______

 

The Twelve Rebuilds of Christmas / Λονδίνο

Η εταιρία Lego επιλέχθηκε να κάνει τον φετινό στολισμό του πολύ σικ και αριστοκρατικού ξενοδοχείου Savoy στο Λονδίνο. Απ΄ ότι βλέπετε μέσα στο κλασσικό περιβάλλον ένα δέντρο σε σχήμα και μορφή δράκου, δεν ενόχλησε καθόλου την διοίκηση του ξενοδοχείου.

Lego_-_London

Mandarin Oriental Jumeira tree / Ντουμπάι

Αυτή η κατασκευή του Kenzo Takada, του ιδρυτή δηλαδή του οίκου Kenzo, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το ξενοδοχείο Mandarin Oriental Jumeira στο Dubai.

Dubai

 

Tree of Liberty / Λονδίνο

Κατά την γνώμη μου, το καλύτερο όλων. Οι διακοσμητές του καταστήματος Liberty έβαλαν στο κεντρικό αίθριο του μαγαζιού αυτό το υπέροχο δέντρο και άλλαξε όλη η εικόνα. Σαν δέντρο βγαλμένο από την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων δεν είναι;

Liberty-_London

Spring Place tree / Νέα Υόρκη

Ουσιαστικά είναι μια πυραμίδα με 2 κλουβιά- που με λίγη καλή θέληση μπορεί να παραπέμψει σε δέντρο. Αν η φαντασία σου οργιάζει το βλέπεις και ως Χριστουγεννιάτικο. Το έφτιαξε η εταιρία σχεδιαστών και διακοσμητών Sila Sveta για λογαριασμό του York City member's club, Spring Place.

New_York

Sanderson tree / Λονδίνο

Ο Λονδρέζος σχεδιαστής Yinka Ilori που έχει ψύχωση με την γεωμετρία δεν θα μπορούσε να φτιάξει κάτι διαφορετικό. Ένα δέντρο, πολύχρωμο, pop, πρωτότυπο και γεωμετρικό. Για το ξενοδοχείο Sanderson hotel του Λονδίνου.

sanderson-hotel-london-

Sketch tree / Λονδίνο

Τα καταστήματα λουλουδιών Ricky Paul Flowers, έκαναν μια κατασκευή για το Λονδρέζικο εστιατόριο Sketch looks, σαν ένα υπερμεγέθες bonsai tree, που παραπέμπει σε συνθέσεις που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί αυτοκράτορες τον 18ο αιώνα. Έχουμε δει παρόμοια τέτοια στην αυτοκρατορική αυλή της Ρωσίας επι Μεγάλης Αικατερίνης.

London_-_Sketch_tree

Bauhaus Nutcrackers / Λος Άντζελες

Ο καλλιτέχνης εδώ είναι ο Willo Perron – γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Drake, την Rihanna και τον Kanye West. Έφτιαξε ένα έργο σαν τομέμ – επηρεασμένος από την αρχιτεκτονική του Bauhaus – για το Edition Hotel, στο δυτικό Hollywood, στο Los Angeles.

Los_Angeles