Απίστευτο περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη μίας παράστασης του χορογράφου Μάρκο Γκέκε, ο οποίος ήταν έξαλλος όταν αντίκρισε τη δημοσιογράφο Βίμπκε Χούστερ. Ο Γερμανός χορογράφος φέρεται να άλειψε τη δημοσιογράφο με περιττώματα σκύλου

Σε συνέντευξή του στο σταθμό NDR, ο Μάρκο Γκέκε παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο απάντησε «δεν ήταν κάτι σούπερ», αλλά και ότι έδρασε από ένστικτο όταν είδε τη δημοσιογράφο Βίμπκε Χούστερ.

Ο Γκέκε και Χούστερ είχαν συναντηθεί το Σάββατο στο διάλειμμα της τελευταίας παράστασης του Γκέκε. Αυτός ρώτησε την επί 20 χρόνια κριτικό χορού της FAZ γιατί είχε χαρακτηρίσει μια παράστασή του στην Ολλανδία «βαρετή και ασυνάρτητη».

Στο NDR ο Γκέκε είπε ότι βρήκε την αντίδραση της κριτικού υποτιμητική και για αυτό αντέδρασε όπως αντέδρασε.

Αν και είπε ότι λυπάται, ο χορογράφος τόνισε στη συνέντευξη ότι δεν ζητά συγγνώμη. Η κριτικός «πετά σκ… πάνω μου εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Αναρωτήθηκα αν το θέλω αυτό. Δεν νομίζω ότι κανένας σκληρά εργαζόμενος θα το δεχόταν αυτό για πολύ», είπε.

Το περιστατικό σόκαρε τη Γερμανία, με πολλούς να καταδικάζουν τις πράξεις του Γκέκε.

Η Αστυνομία ερευνά αν ο Γκέκε είναι ένοχος για την επίθεση κατά της Χούστερ. Ο χορογράφος απομακρύνθηκε άμεσα από τη διεύθυνση του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας του Ανόβερου, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτίριο.